Multifunkce HP

Počítače stolní, notebooky, tablety, tiskárny, scanery a vše, co nějak souvisí s PC

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
baci

#16 Příspěvek od baci »

Tak dneska jsem se rozhodnul, že se tomu podívám na zoubek (čistě náhodou se mi dostala do ruky jiná multifunkce od HP-PSC2410, která má nějakou závadu na vozíku nebo co :-(. ). Rozebíral jsem obě tiskárny a říkal jsem si, že bych prohodil ty lampy mezi sebou. Pak jsem zjistil, že to nepůjde - páč je každá úplně jiná. Tak jsem rozebral lampy a zkusil jsem prohodit jenom ty zářivky k mému potěšení jsou stejné asi ve všech multifunkcích od HP. Dal jsem vše zase dohromady, zapnul tiskárnu a zatím to všechno funguje na 100%. Musím to zaklepat. Kouka jsem na ten odkaz pro nákup samostatné zářivky a docela mě to zaujalo, možná bych to vyskoušel, jenom bych asi potřeboval servisní manuál od té tiskárny mrknout se do něj jestli tam náhodou neuvádějí podrobnější informace o té zářivce (svítivost, atd.)
baci

#17 Příspěvek od baci »

Tak chyba lávky, radost byla předčasná :-(. Tiskárna funguje vždy tak 15 minut a vše se opakuje (scanner failure). Ale všiml jsem si, že hned jak se objeví tato hláška, tak lampa přestane svítit, tak bude chyba asi jinde než v té zářivce, protože kdyby šlo o malou svítivost, tak by přece svítila dále, ale napsalo by to chybu, nebo ne? Jinak si ta lampa svoji parkovací pozici najde bez problémů. Je to jenom moje doměnka. Teď už mě napadá zkusit třeba vyměnit ten plochej kabel nebo elektroniku na lampě, ale bohužel nemám jiné :-( Zajímalo by mě čím to teda je.
baci

#18 Příspěvek od baci »

Tak už jsem asi přišel na chybu, tiskárnička mi zatím funguje. Vyměnil jsem elktroniku v lampě. Bohužel nevím jak se sem vkládají obrázky, jinak bych sem vložil obrázek jak to vypadá. Ještě by mě zajímal co na té desce odešlo, bohužel nejsem žádnej odborník v měření součástek. Tiskárna se zatím jeví jako OK. Nechám ji zapnutou celou noc a uvidí se ráno. :-)
drabek06
Kontaktovat uživatele:

#19 Příspěvek od drabek06 »

Tu zarivku z GM fakt nikdo nekupujte s umyslem ji nacpat do scaneru nebo fo notebooku ! Jak jsem rikal tak svetlo ma barvu zeleno-modrou, takze je takovy studeny a co mam ten scanet tak a notebook tam jsou rarivk y steplym svetlem ! Proste NEEE ! Ted si s tou zarivkou svitim v pokojicku, to me bohate staci a aspon nejaky vyuziti to ma. . . .

A nemas tam tenhle menic ?

Obrázek
baci

#20 Příspěvek od baci »

drabek06 píše:Tu zarivku z GM fakt nikdo nekupujte s umyslem ji nacpat do scaneru nebo fo notebooku ! Jak jsem rikal tak svetlo ma barvu zeleno-modrou, takze je takovy studeny a co mam ten scanet tak a notebook tam jsou rarivk y steplym svetlem ! Proste NEEE ! Ted si s tou zarivkou svitim v pokojicku, to me bohate staci a aspon nejaky vyuziti to ma. . . .

A nemas tam tenhle menic ?

Obrázek

Jo to je přesně ono, akorát tam mám jiné označení, ty tam máš 0229 a já tam mám 0231.
rnbw

#21 Příspěvek od rnbw »

To bude asi len datum - rok 2002, tyzden 29 (resp. 31).
baci

#22 Příspěvek od baci »

rnbw píše:To bude asi len datum - rok 2002, tyzden 29 (resp. 31).

Ale kde se dá sehnat nějaké označení? Podle toho co je na té detičce jsem nikde nic nenašel. Výrobce je asi COTEK :-(. Na gme.cz bohuzel nemaji obrázky, abych to podle toho posoudil.
rnbw

#23 Příspěvek od rnbw »

Skus pre zaujimavost ten elyt vymenit.
baci

#24 Příspěvek od baci »

rnbw píše:Skus pre zaujimavost ten elyt vymenit.

Myslíš, že by to mohlo být tím kondíkem? Ikdyž možné to je, proto asi ta zářivka hned zhasla.
rnbw

#25 Příspěvek od rnbw »

No elyty odchadzaju casto, cena je velmi mala, tak preco to neskusit.
Návštěvník

#26 Příspěvek od Návštěvník »

2 baci:
napsal jsem 50 proc.,ale očistit zrcadla rozhodně neznamená je
oprášit štětečkem! znamená to vyčistit-jak?-jako každou optiku
každý má svúj recept a já předcházím dalším otázkám.
Mnoho kolegů opravářů ví co myslím-mastná špína a ta je na
těch zrcadlech-hlavně je nepoškrábej!
Jinak si myslím,ač jsem to nezkoušel,že se dá požít lampa
z různých scanerů odpovídající délkou a průměrem-nikdy jsem
neměl čas s tím exp.
/U měniče pro CCFL znám 2 stavy-jede a nejede/
baci

#27 Příspěvek od baci »

Anonym píše:2 baci:
napsal jsem 50 proc.,ale očistit zrcadla rozhodně neznamená je
oprášit štětečkem! znamená to vyčistit-jak?-jako každou optiku
každý má svúj recept a já předcházím dalším otázkám.
Mnoho kolegů opravářů ví co myslím-mastná špína a ta je na
těch zrcadlech-hlavně je nepoškrábej!
Jinak si myslím,ač jsem to nezkoušel,že se dá požít lampa
z různých scanerů odpovídající délkou a průměrem-nikdy jsem
neměl čas s tím exp.
/U měniče pro CCFL znám 2 stavy-jede a nejede/

No tak tenhle jel jen na půl,dokázalo to udělat tak 2 kopie a konec,dal jsem tam jinej a tiskárna jede.
kriva

#28 Příspěvek od kriva »

Dobrý den,mám takový problém s multifunkci HP.Koupil jsem to od jednoho chlapka,ten rikal ze je v poradku,akorat se musi koupit nova barva do cardridge.Koupil sem novou cardridge a furt mi to hlasi Press enter to align cartridges.Po chvilce to zachrousta a kdyz zmacknu na nejaky tlacitko(start scan)napise to scanning to archive photo.po chvilce to zmizi a pise scenner failure,turn power off then on again.Nevite co s tim je???Prosim o radu,sem zoufalej:(((
Odpovědět

Zpět na „Výpočetní technika“