Driver pro Cree XP-G R4

Problémy s návrhem, konstrukcí, zapojením, realizací elektronických zařízení

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
Hanger

Driver pro Cree XP-G R4

#1 Příspěvek od Hanger »

Zdravím,
hledám driver pro Cree XP-G R4, na netu jsem našel mnoho konstrukcí, ale žádná bohužel nevyhovuje mým požadavkům. K dispozici mám 9V z accupacku, třícestný přepínač a zmíněnou LED. Moje představa: DC/DC měnič step-down, dvě úrovně svícení Hi/Lo - 1400mA/350mA, uvítám i snížení proudu při přehřátí, vypnutí při poklesu napětí. Typické propustné napětí LED: 3V/350mA, 3,55V/1500mA (s tolerancí +-7%).
Také si lámu hlavu nad tím, jak jednotlivé úrovně přepínat (Off/Lo/Hi), aniž bych musel použít na každou z úrovní vlastní IO.. :? Tady jsem zůstal na mrtvém bodě, proto se obracím s prosbou na zkušené.
Věděl byste prosím někdo poradit vhodný IO a použití přepínače? Vřele děkuji za nápady!
frpr666

#2 Příspěvek od frpr666 »

Ahoj, mě zaujal na pandatronu tento článek:
Power tipy XV - Levný a výkonný budič LED
http://pandatron.cz/?1644&power_tipy_xv_-_levny_a_vykonny_budic_led
Můžeš jej použít jako inspiraci. Založeno na MC34063.
Hanger

#3 Příspěvek od Hanger »

PWM jsem taky uvažoval, ale vzhledem k tomu, že bych potřeboval ještě samotný generátor PWM frekvence a to celé ovládat třípolohovým přepínačem mi přijde jako nereálné.. :? Nebo mi to jen přijde? Uvítám jakékoli řešení, jen nechci topit..
Hanger

#4 Příspěvek od Hanger »

Tak přepínač už jsem vyřešil jinak, sehnal jsem šestipinový, který se vejde do původního otvoru. :)
Teď už jen najít IO, který jsem specifikoval výše a který lze řídit DC stmíváním (jako např. obvod ZXLD1370). Úrovně by jednoduše měnil odporový dělič. Věděl byste někdo? Existuje nějaký osvědčený?
Odpovědět

Zpět na „Řešení problémů s různými konstrukcemi“