Jak se zbavit jemných škrábanců na plexisklovém krytu ???

Dotazy na technické problémy, vlastní řešení technických problémů

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
MetalGod

#16 Příspěvek od MetalGod »

kybl píše:A zkoušeli jste obyčejnou pastu na zuby......?

Milej Kýble pozinkovanej...
.. co psal Jancis1?
Jenže to stou moc rychle nejde, některý maj dokonce docela hrubý abrazivum, takže s tím můžeš udělat víc škody, než užitku, některý nemaj to abrazivum vůbec.
Kdo není ve dvaceti levičák, nemá srdce,
kdo je levičák ve čtyřiceti, nemá rozum.
— Winston Churchill
Kocur

#17 Příspěvek od Kocur »

A co digitální foták?Mám poškrábaný displej od knoflíků a zipů jak ho mám pověšenej na krku,dá se stím něco dělat?Jsou to opravdu jemný škrábance a v určitým odlesku mě štvou.Připadá mi jako by byl na tom disleji spíš nějakej filtr jak na novějších obrazovkách monitorů.
Máte stím někdo nějaký zkušenosti?
Artaban001

#18 Příspěvek od Artaban001 »

Párkrát jsem to zkoušel i s tekutým CIFem na nádobí. Natře se to trochu na povrch, nechá se lehce naschnout a leští se to flanelem a pak vatou. Pak se to smyje a plexi se lehce potře (nejlépe) průhlednou vazelinou, nebo jakkýmkoliv olejem a vatičkou se to vyleští do sucha - pár displejů do mobilu a plexi u hodinek jsem takhle zbavil i dost hlubokých škrábanců. Hlubší škrábance se zaobily a nebyly tak vidět..
Crifodo

#19 Příspěvek od Crifodo »

Hodinky nebo mobil s krycím "sklíčkem" z plastu, který se škrábne o každý šípkový keř, by měly být nekupovány, aby tak spotřebitel dal zpětnou vazbu výrobcům, že si přeje tvrzené krycí SKLO a ne levný plastový drek :lol:
EKKAR

#20 Příspěvek od EKKAR »

Osobně jsem řešil poškrábaný kryt skupinové svítilny na Lancii, celek cca 20 x 25cm, aby majitel vozu nepoznal, že jeho synátor POKŘTIL Lančku o sousedův plaňkový plot - ty REJHY (byly snad 0,5mm hluboký) jsem postupně odbrousil jemnějším a jemnějším (začít zrnitostí např 600, pak 800, 1000 a končit aspoň 1250 nebo líp 1650) smirkovým papírem v provedení WATERPROOF (na broušení třeba auťáků pod lak) ALE ZASUCHA, umyl tecničákem, a smirkem totálně zmatovaný povrch jsem zpětně vyleštil filcovým kotoučkem, na který jsem naplácal ZELENOU LAPOVACÍ PASTU. Netlačit, plexik se lehce taví a prohnutý díl už opravit nejde, aspoň ne tak jednoduše. Po posledním omytí benzínem jsme skupinovku museli uměle zase zaprášit, aby nevypadala jak nová a tatík na nic nepřišel. Účinek byl 100%, tatík nezjistil nic, ale soused to proflák, když si přišel stěžovat, že ty nový plaňky v plotě jsou kratší, než ty starý...Šmejd jeden nevděčnej, dostal nový místo starejch zhnilejch, a ještě si stěžoval, kverulant jeden...!!!
pisty

pisty

#21 Příspěvek od pisty »

Tak, tak, Fluora je na jemné škrábance skvělá, na horší je lepší tempo, osvědšila se mi i vata na čištění stříbra, ale jen jeden tip, zaboha si teď nevzpomenu na název... Protože sem línej leštim minivrtačkou s uchycenym maličkym leštícim kotoučkem a buď fluorou, nebo tempem, já cpu plexi kde to de :-)
Odpovědět

Zpět na „Poradna“