Canon RF UNIT RU-E1 modulátor

Dotazy na technické problémy, vlastní řešení technických problémů

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
markoni
Kontaktovat uživatele:

Canon RF UNIT RU-E1 modulátor

#1 Příspěvek od markoni »

Zdravím
Mám tento modulátor sice to není stereo ale s toho se "nestřílí" a napadlo mně s toho udělat na settobox který nemá vlastní, tak ho použit jako jeho modulátor prostě na konec místo dosavadního konektoru tak tam dát scart. Bohužel nevím jeho signály je jich celkem 14 a právě potřebuji od vás poradit jestli někdo to nepředělával? a jestli to by nešlo napájet se scartu? další věc by bylo jestli ten scart lépe řečeno to napětí co je v něm tuším 12V (zenerka na 5V) by to utáhl díky
Přílohy
DSCI0015.JPG
(216.31 KiB) Staženo 106 x
canon4.JPG
(110.41 KiB) Staženo 104 x
canon3.JPG
(39.04 KiB) Staženo 112 x
canon2.JPG
(20.2 KiB) Staženo 106 x
canon1.JPG
(28.22 KiB) Staženo 111 x
Čím víc dál se snažím se učit tím poznávám že nic nevím .Poslední 2 roky mám kvadruparézu
Hill
Administrátor

#2 Příspěvek od Hill »

Neutáhl - ten ovládací vývod mívá proudové omezení na asi 5mA, modulátor potřebuje kolem 80mA, tento je vlastně na 5V, tak to bude spíše dvoj- až trojnásobek.
Mysli také na to, že settopboxy (aspoň některé) mají na pinu 8 scartu napětí >11V pro formát 4:3 a 5V pro formát 16:9. Zkrátka potřebuješ externí zdroj.

Jak jsi správně podotkl, modulátor umí jen monofonní zvuk, tak ze scartu vezmeš oba kanály, každý přes odpor 1k, druhé konce spojíš do monofonního signálu, vedle je i zem audio.
A pak už ti stačí jen Y (vlastně CVBS) a zem videosignálu.

Víc signálů ze scartu nepotřebuješ.

Číslování vývodů scartu si vygůgli nebo pohledej v nejstarších článcích tady, už tu taky byl.

Jo, a nešetři interpunkcí - v dotazu ti chybí tolik čárek, že jsem trochu začal chápat, oč ti jde, až na třetí čtení. Jde-li ti o něco jiného, promiň, ale hlavní zásluhu na tom máš sám.
markoni
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od markoni »

Zdravím
Číslovaní scartu znám ,ale nevím jak je to zapojeno na Canon RF UNIT RU-E1 co který drátek znamená.A k tomu mému psaní příspěvků moje diagnoza je DMO tak snad to hovoří za vše díky
Čím víc dál se snažím se učit tím poznávám že nic nevím .Poslední 2 roky mám kvadruparézu
markoni
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od markoni »

Zdravým
Tak se ještě nikdo nenašel kdo by věděl co který pin znamená viz obrázek? díky
Přílohy
canon4_124.jpg
(110.41 KiB) Staženo 107 x
Habesan
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od Habesan »

No a co, na mě si zase kdysi vymysleli LMD, něco s psaním.
Beztak si myslím, že to jen část mozku udělala místo jiné části. Doufám, že se Hill neurazí, ale každému by něco našli, i jemu, kdyby v jeho dětství bylo LMD v módě.

Jak už naznačil Hill nejjednodušší budeš mít využít ty cinche Audio IN, Video IN (CVBS), čili redukci SCART > Cinch. Ostatně pochybuju, že by ten modulátor uměl zpracovat něco jiného než CVBS.
Kdes ho vlastně našel???
Sháním hasičák s CO2 "sněhový", raději funkční.
(Nemusí mít platnou revizi.)
(Celkově budu raději, když se to obejde bez papírů.)
markoni
Kontaktovat uživatele:

#6 Příspěvek od markoni »

Habesan píše:Jak už naznačil Hill nejjednodušší budeš mít využít ty cinche Audio IN, Video IN (CVBS), čili redukci SCART > Cinch. Ostatně pochybuju, že by ten modulátor uměl zpracovat něco jiného než CVBS.

No jo ale které piny jsou na napájení?. Na které vrazím těch 5V co potřebuje ten modulátor díky
Odpovědět

Zpět na „Poradna“