LEXMARK Optra E312, zvyšenie kontrastu tlačiarne

Počítače stolní, notebooky, tablety, tiskárny, scanery a vše, co nějak souvisí s PC

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
jano2

LEXMARK Optra E312, zvyšenie kontrastu tlačiarne

#1 Příspěvek od jano2 »

Chcem sa opytat,ako zvišim kontrast na laserovej tlačiarni,LEXMARK Optra E312 ?Chcem skusit robiť plošaky a neviem ako na to.Dakujem za nakopnutie.
forbidden
Kontaktovat uživatele:

#2 Příspěvek od forbidden »

V prvé řadě v ovladačích zapneš co největší denzitu, vypneš ekonomický nesmysly a ohulíš kontrast. Pokud to nebude stačit, tak jsem někde viděl finty s acetonovýma párama. Když se nechají působit na výtisk, tak se to prý nějak slije. Nebo můžeš vytisknout předlohy dvě a spasovat je na sebe, tak to občas dělám já na inkoustovce.
Habesan
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od Habesan »

jano2 píše:Chcem skusit robiť plošaky

Tak to zkus, třeba bude výsledek dobrý i bez acetonu.

Ani jsi nenapsal, jestli to má být fotocesta nebo nažehlování toneru.
A osvitovou jednotku máš?
Sháním hasičák s CO2 "sněhový", raději funkční.
(Nemusí mít platnou revizi.)
(Celkově budu raději, když se to obejde bez papírů.)
jano2

#4 Příspěvek od jano2 »

Malo by to byt nažehlovanim no mam skúsenosti,že ked ten kontrast je slaby,(ako na tlačenie písomnosti)tak mi to spraví take drbnučke bodky,chýbajúceho množstva toneru a ono to aj tak,trochu podlepta. Pre forbidden,keď nastavím denzitu 1,alebo10,nejak nevidím v tlači rozdiel.Inač ďakujem,za rýchlu reakciu.
Vogon

#5 Příspěvek od Vogon »

Přotože ta denzita se vztahuje většinou na polotóny. Na kontrastním tisku se nijak zvlášť neprojeví. E312 je relativně moderní tiskárna, a její SW nijak zvlášť nepřipustí zásahy od uživatele do toho, o čem si myslí že je optimální tisk.
Obecně vzato, pro nažehlování toneru je lepší analogová kopírka. Tam lze většinou nastavit kontrast plynule a stejně tak i zvětšování a zmenšování.
Můžeš taky zkusit posehnat nějakou starou hápečkovou tiskárnu a naplnit jí toner prachem do kopírek.
forbidden
Kontaktovat uživatele:

#6 Příspěvek od forbidden »

Nojo, s novýma tiskárnama může být problém. Hlavně jsem předpokládal, že jdeš fotocestou. S nažehlováním nemám zkušenosti.

2 Vogon: pravda je, že nevím jak je to teď, ale když jsem dělal do tiskových technologií, tak důležitá byla denzita vždycky plné černé. Třeba filmu z osvitky, musela mít nějakou minimální hodnotu, jinak se blbě udělaly pláty. Polotóny se sice taky měřily, ale jen pro kalibraci.
jano2

#7 Příspěvek od jano2 »

Tak podarilo sa,,,
Přílohy
IMGA0050.JPG
(55.25 KiB) Staženo 119 x
Odpovědět

Zpět na „Výpočetní technika“