PC-TV

Počítače stolní, notebooky, tablety, tiskárny, scanery a vše, co nějak souvisí s PC

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
yohee

PC-TV

#1 Příspěvek od yohee »

Zdravim.Spojil jsem TV s PC pomocí kabelu S-Video - > SCART.Vše pracuje ok .Ale někde jsem slyšel ,že když vypnu TV ( nebo PC už si nepamatuju ) dřiv než PC (TV) ,tak můžu odpalit grafarnu.Je to pravda ?Jak by se potom mělo správně postupovat ?
Banda

PC-TV

#2 Příspěvek od Banda »

Nejvhodnější postup pro zapnutí: Je jedno co zapnu dřív jestli TV nebo PC. Až jsou oba přístroje zapnuté, nastavím v PC, aby mi zobrazoval obraz na TV a jsem za vodou.
Nejvhodnější postup pro vypnutí: V PC nastavím, že chci odpojit TV (že nechci zobrazovat PC na TV), pak je opět jedno co vypnu dřív.
Pochybuji, že by se dala odvařit grafika, jen díky tomu, že nedodržuji správný postup, nebo že vypnu TV, když mi ještě zobazuje PC.
rnbw

#3 Příspěvek od rnbw »

Odpalit sa to da tak, ze budes prepajat zapnute zariadenia.
Co zapnes/vypnes ako prve, to je uplne jedno.
yohee

PC-TV

#4 Příspěvek od yohee »

Takže se mi při běžné manipulaci s žádným zařízením nic nestane ?Nemusim vytahovat SCART z TV ani konektor S-videa z PC ?Vůbec nemusim řešit jestli je PC s TV propojeno bo ne ? :?:
Banda

#5 Příspěvek od Banda »

Ne, nic se nestane, pokud nezkratuješ piny na scartu nebo S-VHS. Já mám neustále propojené PC s TV a jednou třeba jede jen TV, pak zas jen PC a někdy oba najednou, přece by byl nesmysl, aby musel člověk neustále rozpojovat kabel. Jen je vhodné dodržovat to spuštění obrazu z PC na TV, jak jsem Ti napsal a je to.
Standa99

#6 Příspěvek od Standa99 »

Ja mam TV-out aktivni stale (nekolik let), takze ho ani nezapinam-nevypinam a propojeno to je taky furt. Akorat mam vse na jedno zasuvkovem okruhu.
yohee

#7 Příspěvek od yohee »

OK.Tak to se rad ,ze sem mel zbytecny obavy.Ale jen by me zajimalo jak a kde nastavujes v PC , aby se ti obraz z PC pouštěl na TV.
Ja sem si instaloval TVTOOL 9.7 a funguje to tak ,ze TV je jako druha rozšiřující plocha.A běží to vlastne pořad.Když mam puštěné PC , tak dam na TV režim Video a hned vidim dalsi plochu se stejnym pozadim ,ale bez ikon atd. A kdyz chce neco pustit na TV tak musim pretahnout napr. WMP na tu druhou plochu.V TVTOOLu je hafo nastaveni ale nejak mi to nepracuje jak ma ( treba je chyby v uživateli) ,ale taky je to jen demo :(
Nepouživaš treba njakej jinej soft ? (ne demo)
Standa99

#8 Příspěvek od Standa99 »

Ja jsem TvTool kdysi pouzival taky, ale proto, ze detonatory neumely roztahnout obraz pres celou obrazovku (overscan). Pak uz to pridali i do tech ovladacu (presnou verzi uz nepamatuju) a od te doby uz TvTool nepouzivam. A v ovladacich to neni az takovy problem nastavit. Ted sice nejsem doma, ale staci navolit klonovani a jako sekundarni zobrazeni TV, zvolit treba PAL-D, nastavit ten overscan a navolit, aby video jelo ve fullscreenu na sekundarnim zobrazovaci. Pak muzes mit prehravac klidne na liste a na TV to jede ve fullscreenu.

Edit: tu to mas v obrazcich
http://www.pctuning.cz/index.php?option ... mitstart=2
Banda

#9 Příspěvek od Banda »

Já jsem nainstaloval ovladače ke grafice (mám ATI) a dál jsem nic neřešil, protože tam už vše vyřešené je, stejně jako to, že já můžu pracovat na PC a další člověk se může dívat na film na TV. Takže TvTool nepoužívám. Ale i tak si myslím, že v Tvém případě se TV připojuje až po spuštění TvTool, což je vpořádku a po vypnutí TvTool by měl obraz z TV zmizet. Jestli nejsi spokojený, zkus sehnat jiný soft nebo jiné ovladače ke grafice.
Odpovědět

Zpět na „Výpočetní technika“