Technics SL-PS670D, bastl ?

Opravy a závady na MG, RMGF, CD, zesilovačů, receiverů, reprosoustav

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
Hafan

#31 Příspěvek od Hafan »

Philip_Fry píše:Mám obavu, že až dorazí Hafan (autor tématu), asi bude hodně překvapený, kam jeho dotaz doputoval :D

jj, čučím jako puk :D

jste jak malý jardové co si měřej pindíky :D ... Ale aspoň je zábava ;)

díky za identifikaci :)
Sendyx

#32 Příspěvek od Sendyx »

Nekoupil jsi náhodou tento CD z Polska ? Něco v podobném stylu jsem 2x viděl, jednou to bylo dálkové ovládání - sekvencer pro volbu play + repeat disc + random play (CD určené k vestavbě do restaurace) a v druhém případě to byl nějaký sběrnicový interface, asi aby se to domluvilo se zbytkem sestavy.
jarda
Zablokován
Zablokován

#33 Příspěvek od jarda »

Pošli mi servisní manuál a podíváme se na to, takto je to jen odhad /nenašel jsem ho/
FRANSIMOR
Kontaktovat uživatele:

#34 Příspěvek od FRANSIMOR »

jarda píše:
Pojem "relátko" nepochází od elektrotechnicky vzdělaných pracovnků
co je na tomto pojmenování špatného.... taky neřeknu na dílně podej mne prosím posuvné měřítko,ale řeknu posuvku nebo "šupleru"... :lol:
jarda
Zablokován
Zablokován

#35 Příspěvek od jarda »

To není dobré přirovnání, šuplera je tuším z němčiny a posuvka hantýrka, relátko je blbost. Tak, jako odporátko, kondenzátorátko, tranzistorátko...RELÉ.

http://necyklopedie.wikia.com/wiki/%C5%A0uplera
masar

#36 Příspěvek od masar »

Myslím, že přikládáš příliš velký význam tomu, co možná řekl p. učitel Chramosta (my jsme mu říkali "Chramostehlík"). Na jeho výrok o "relátku" si nevzpomínám, ale vím, že nesnášel, když uslyšel, že někdo naprázdno cvaknul pistolovou páječkou a také nesnášel, když někdo zaměnil pojem páječka a pájedlo za pájku. To je snad jediný, co mě naučil.
Proto bych na tvém místě ten spor "relé vs. relátko" raději nevedl. :wink:
jarda
Zablokován
Zablokován

#37 Příspěvek od jarda »

Mně je to jedno, jak kdo mluví, dělá ostudu jen sám sobě, a když začne komunikovat v důležitém jednání, tak ho vyženou jako negramotného blba... telátko.

Nikdo z těch, kteří takto prznili obor, se neuchytil. Když není schopen ani zvládnout základy abecedy elektroniky, tak co s ním?

http://steamcommunity.com/id/meggle
FRANSIMOR
Kontaktovat uživatele:

#38 Příspěvek od FRANSIMOR »

:roll:
masar

#39 Příspěvek od masar »

jarda píše:Mně je to jedno, jak kdo mluví, dělá ostudu jen sám sobě, a když začne komunikovat v důležitém jednání, tak ho vyženou jako negramotného blba... telátko....
V důležitém jednání vyženou spíše toho, kdo problematice nerozumí, ikdyby správně říkal "relé".
A naopak, když někdo rozumí problému, ať mluví třeba posunkovou řečí.
Vyber si, co je důležitější. :wink:
EKKAR

#40 Příspěvek od EKKAR »

A kromě toho, i v technické češtině se snad s výjimkou patentových popisů připouštějí některé zdrobněliny - viz například ventil - ventilek, šoupě - šoupátko, motor - motorek atd. Rozhodně to není o tom, že by měl někdo averzi ke zdrobnělinkám a kudrlinkám nejvíce rozšířeným ve vyjadřování 4% sexuální menšiny... Takže jsem v klidu a pohodě pro "relátko" - i když ne například pro "odpůreček" nebo "elektrončičku" ... :D :D :D
Nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...
A kutilmile - nelituju tě :mrgreen: :mrgreen: !!!
pepik9

#41 Příspěvek od pepik9 »

procesor píše:Iba ak pre ten výkoňák 2x 15mW pre sluchátkový zosilňovač :D

Je samozřejmě myšlen externí zesilovač, to se dá odvodit z toho "výstup".
Odpovědět

Zpět na „Audiotechnika“