Efektová krabička Boss Compression sustainer, skreslenie

Problémy s návrhem, konstrukcí, zapojením, realizací elektronických zařízení

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
Andrea

#31 Příspěvek od Andrea »

Ale možná je to moje vysvětlení blábol a je to úplně jinak. Napsala jsem to tak, jak chápu děje kolem PN přechodu.
piitr
Kontaktovat uživatele:

#32 Příspěvek od piitr »

Andrea píše:S žádnou nedokonalostí se nepočítá, naopak, počítá se s normální funkcí PN přechodu...
Já bych se BOBOBOa trochu zastal. Jestli jsem ten výklad dobře pochopil, tak se pro opětovné otevření využívá ten driftový proud. To je ale, myslím, právě závěrný proud diodou (v J-FETu), takže bych řekl, že to BOBOBO s tím zbytkovým proudem myslel dobře. Alespoň já to chápu stejně.
Andrea píše:Čím větší vnější napětí, tím širší vyčerpaná oblast a tím i větší driftový proud.
Celkem to chápu stejně, jen u tohohle bych to malinko upřesnil. Se zvyšujícím se napětím se podle mě totiž ten driftový proud moc nehne. Jeho velikost je dána hlavně koncentrací minoritních nosičů mimo depletiční vrstvu. Na té záleží, kolik nábojů na tu klouzačku spadne. Pak už je jedno, jak je ta klouzačka dlouhá (velikost napětí). Vidět je to na tom, že velikost závěrného proudu na napětí zase tak moc nezáleží.
Andrea

#33 Příspěvek od Andrea »

No asi mám v tom PN přechodu ještě trochu nepořádek, ale do důchodu si to snad ujasním. :oops:
procesor

#34 Příspěvek od procesor »

Iba to čo sa za mladi nenaučíš na starosť nezabudneš :D
piitr
Kontaktovat uživatele:

#35 Příspěvek od piitr »

No, já v tom taky nejsem moc kovanej. Klidně to můžou být bludy.
Jinak, do toho důchodu to nastudujem, dokonce několikrát. A za dva měsíce to vždycky zapomenem. :) Já už takhle nějakou dobu funguju.
Jen se těším na dobu, kdy už zapomenu i to, že jsem to někdy věděl. Pak budu mít klid.
Odpovědět

Zpět na „Řešení problémů s různými konstrukcemi“