Optická ci laserová myš?
Moderátor: Moderátoři
Optická ci laserová myš?
- forbidden
- Kontaktovat uživatele:
Jinak laserová je podmnožina optických myší. Bývají přesnější, než s běžnou LEDkou, mají větší rozlišení a snad dokáží lépe reagovat i na lesklých površích. Ta moje MX518 ještě není laserová, ale nijak to nevadí, žádný ustřelování se nekoná. Ale používám gelovou podložku, na hladkým lesklým stole to může být horší. Jinak taky můžu doporučit ty extra tlačítka, člověk si na ně rychle zvykne a pak mu jinde chybí
- Gringo_Joe
Na modernich myskach mi vadi hlavne velikost, casto je to jak pro panenku a ja se svou lopatou misto ruky mam smulu.
Taky mam dobre zkusenosti s A4Tech, jednu jejich starsi mys mam snad jeste od skoly, bezdratovou, co jsem koupil manzelce k notebooku si taky nemuze vynachvalit.
Nedoporucuju moc Trust - nic to nevydrzi a pokud tomu neumrou tlacitka, tak prostredni kolecko. Nejdriv zacne preskakovat a pak prestane reagovat uplne.
a po dalších 3 letech nemusím na tehdejších větách nic měnit, pořád funguje, včetně tlačítek a dokonce včetně první sady aku. Ty už asi dávno nejsou v kondici, ale na měsíc provozu po dobití to pořád stačí.
Po těch letech to vypadá, že kdyby byl Microsoft spíš Microhard, bylo to možná líp...
V lsusb/lspci se jeví jako:
Bus 004 Device 002: ID 04b4:0033 Cypress Semiconductor Corp. Mouse
kdo je levičák ve čtyřiceti, nemá rozum.
— Winston Churchill
Odporucam kazdemu Logitech, aj tie najlacnejsie obycajne su omnoho kvalitnejsie ako rozny hnoj typu Genius (tolko zlomenych kablov a zlych mikrospinacov som inde nevidel). Ale su aj este horsie mysi...
Co sa tyka ceny, urcil som si strop tak max do 25 eur (500 kc).
Samozrejme nemusi byt bezdrotova, skor naopak, aby som nemusel riesit dostatocnu odozvu a vydrz baterii. Staci nejaka univerzalna, nie profi-games za 80 eciek. Hladam nieco s dobrou ergonomiou-drzanim, dobrou kontrolou jemneho dvojkliku a dostatocnou citlivostou.
Takze kup si najlacnejsiu Logitech mys a uvidis, ze oproti tomu hnoju to vydrzi podstatne viac (tie si mal vyreklamovat a nechat si vratit peniaze). Napriklad som videl, ze Chicony vydrzala tak dva mesiace, potom sa zlomil kabel...
- forbidden
- Kontaktovat uživatele:
A Chicony mám klávesnici zakoupenou v roce 1997 (spolu s tou MS myší) a klapu na ní doteď denně. Není na ní poznat ani nejmenší opotřebení. Je pravda, že váží minimálně trojnásobek toho, co dnešní klávesnice, ale asi to má smysl.
Jo a dřív jsem hrával opravdu často hry, hlavně střílečky a co si ta klávesnice užila, když mi to nešlo...
kdo je levičák ve čtyřiceti, nemá rozum.
— Winston Churchill