Crifodo píše:PavelFF píše:Až na drobnou nepříjemnost (způsobenou škodu) vidím jejich přístup a jednání jako veskrze sympatické. Ač byli ve vysoké pozici na firemním žebříčku, chtěli to udělat sami vlastníma rukama. To oceňuju.
Měli šanci 50 na 50. Možná ještě větší - svorky snad mívají odlišný průměr. No co, vždycky se všechno nepovede.
Věřím, že rád poskytneš svoje dítě nějakému "lékaři" nebo se svezeš aerolinkama s pilotem s kvalifikací 50 na 50....
Každé srovnání trochu kulhá, ale tohle je úplně mimo. Nevidím souvislost. Ty ji tam vidíš?
Vůbec mi nevadí, když si bude doktor doma spravovat TV nebo měnit baterku v autě a věci při tom sám sobě zničí. Na jeho lékařské dovednosti to nemusí mít žádný vliv. Stále může být velmi šikovný na poli lékařském.
I když si nedělám žádné iluze ani o doktorech ani o pilotech nebo třeba kapitánech lodí. Podle mě je smutně pravdivá věta, zamýšlená původně jako vtip: "Když vidím, jaký já jsem inženýr, tak mám normálně strach jít k doktorovi".
No a ajťáků nebo programátorů se musím naopak zastat, protože já neznám zase nic z jejich oboru a podle mě toho vědí hodně. Oni by se taky mohli posmívat tomu, že běžný elektrikář neumí naprogramovat na obrazovce ani pitomé okno s klikacím tlačítkem.
Pořád mám dojem, že podléháš dojmu, že co připadá jako triviální znalosti tobě, jako elektrikářovi a technikovi, musí znát lidi mimo obor. Tak to nebylo nikdy. Ani před sto lety. Každý si pamatuje jen to, co ho zajímalo nebo v čem se pohybuje.
Vyjmenuješ z hlavy bez nápovědy všech 5 Nerudových básnických sbírek? Víš jaký druh plodu je jablko? Jaký je nerost, který se pod úderem kladívka rozdrtí na prášek a zůstane pod kladívkem?
Souhlasím s tím, že úroveň vzdělanosti upadá. Lidi pořád stejně inteligentní jako před lety(optimistický předpoklad), ale cílem EU nebo nevím koho je, aby nejlépe každý měl vysokou školu. To znamená, že úroveň vysoké školy se musí přizpůsobit. Stejné platí o střední škole.