Darovaný osciloskop Enertec 5220

Problémy s měřícími přístroji, detektory fyzikálních veličin, detektory kovů a další

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
jarda
Zablokován
Zablokován

#31 Příspěvek od jarda »

Při vší úctě, někomu to daruj, to je doopravdy jiná liga. Pokud nikoho nenajdeš, porto platím.
rainbof

#32 Příspěvek od rainbof »

vyměním za digitální :) porto platim...

teď vážně, když ho daruju co mi zbyde ? Osciloskop jsem vždy chtěl a použití pro něj mám neni to módní doplněk. Pokud by nebyly tak děsně drahý tak bych si koupil digitál dvoukanál a neotravoval.

to že nemam praktickou zkušenost se složitějšími (a tenhle složitej opravdu je) osciloskopy ještě neznamená že mám jít od toho.
Andrea

#33 Příspěvek od Andrea »

Ten osciloskop není nikterak extrémně složitý, digitální má toho nastavování mnohem víc.
jarda
Zablokován
Zablokován

#34 Příspěvek od jarda »

Digitální - a na co Ti to to bude? Toto ztrácí jen na hodnotě, a chceš se v tom vrtat, a amatérské srdce /nejen moje/ kvácí... :?:
rainbof

#35 Příspěvek od rainbof »

Buďte velkorysý. K čemu je věc strčená v regálu :). Vrtat neznamená rozbít pokud se o věcech opravdu uvažuje :).

digitální mi prostě přijde jednodušší. prostě ho připojím, nastavím rozsah, vzorek typ signálu a vidim. tady to tak jednoduchý neni což je ale podle mne daný i právě tím že není úplně fit podle mě je to kombinace několika problému od chrastících potíků, až po divné chování ohledně vyššího napětí (ignoruje) což si myslim že bude někde na vstupních obvodech. (je pravda že každý kanál se chvá jinak při stejném nastavení)

obyč digitální si myslím že je dostačující na to abych viděl že sinus neni sinus nebo že obdélník je něco jiného.

na to abych vytasil 20k a koupil si E-T-O osciloskop nemam :)
jarda
Zablokován
Zablokován

#36 Příspěvek od jarda »

Ono to fakt není jednoduché. Je to sice Tvoje, ale to je vše. Aď to leží nepoškozené, a nebo zničené. A co je lepší? Asi aby to někde někomu, kdo ví, o čem to je, i sloužilo.Za cca 10 roků to možná pochopíš. :idea:
feliz_navidad

#37 Příspěvek od feliz_navidad »

rainbof píše:digitální mi prostě přijde jednodušší. prostě ho připojím, nastavím rozsah, vzorek typ signálu a vidim.

Aniž bych se chtěl kohokoli dotknout, myslím, že ta věta měla znít takto:

"Prostě ho připojím, zmáčknu AUTO a něco vidím."
rainbof

#38 Příspěvek od rainbof »

trefné a funkční :D
frantajetel11

#39 Příspěvek od frantajetel11 »

To rainbof: a nebylo by lepší, aby ses porozhlídnul po svym okolí a zajel s tím k někomu znalejšímu?
Sendyx

#40 Příspěvek od Sendyx »

Na netu je kupa instruktážních videí, to by možná stačilo pro začátek.
PavelFF

#41 Příspěvek od PavelFF »

rainbof píše:... mam z toho dojem že prostě reaguje jen na malé napětí ale na velké už ne.. .

rainbof píše:...sinusovka se na dotek obevila pri zapnuti kazdeho kanalu. .
Tak snad bude v pořádku.

Podle mě měříš stejnosměrný vyhlazený signál a při střídavé vstupní vazbě. Proto ti to nic moc neukazuje na vyšších rozsazích. S jediným zdrojem zkušebního stejnosměrného napětí a shodou nešťastných nastavení se to může chovat jak popisuješ.
Co takhle tu sondu nacpat někam, kde je střídavé napětí (NE do zásuvky!!!!). Třeba na sekundár toho adaptéru.

Mě docela překvapilo, že to nemá ani kalibrační obdélník. Jak si má chudák uživatel seřídit sondy?
rainbof

#42 Příspěvek od rainbof »

zkoušel jsem hned po prvním pokusu normální zvonkový trafo.
Habesan
Kontaktovat uživatele:

#43 Příspěvek od Habesan »

Mimochodem, teď je na Aukru Schlumberger Enertec 5228 (250MHz), a cena šplhá docela vysoko.
Sháním hasičák s CO2 "sněhový", raději funkční.
(Nemusí mít platnou revizi.)
(Celkově budu raději, když se to obejde bez papírů.)
SMITH

#44 Příspěvek od SMITH »

:-) Nikdy neříkejte, že něco nejde, protože vždy se najde blbec, který neví, že to nejde, a udělá to ! :-)
Úspěch je špatný učitel. Kvůli němu si chytří lidé myslí, že nemohou prohrát. (Bill Gates)
Odpovědět

Zpět na „Měřící přístroje, detektory fyzikálních veličin“