LCD monitor BENQ FP71G+, vůbec nejede
Moderátor: Moderátoři
nesel zapnout a svitila jen kontrolka... ruplej mosfet trandak fu9u24n + bipoar trandak 2sc5707 + studenak na 0.22u 160V a prerusena pojistka 3A ... po opraveni a vymenneni .. mi opet rupnul mosfet, tak sem dal vykonejsi a slape to zvlastnim zpusobem.. vstup signalu pouzivam notas a obraz na monitoru drzi 3vteriny a pak se vypne.. tyhle monitory mam 2(nefunkcni).. prohodil jsem mensi plosku, kde je vga konektor a obraz uz drzel 20-40 sec nez se vypnul ... tak mozna je jeste neco tam.. ale obcas ten mosfet hreje docela a obcas se probije zas 2sc5707 .. jinak vse okolo je ok.. netusim cim to moze bejt uz ... plosnak na druhym monitoru vypadal podobne a dela to same.. po vymeneni soucastek monitor drzi 3 sec a pak se vypne... jo kdyz vytahnu a zandam D-sub konektrot, tak se na na ty 3 sec funguje nez se vypne..
elsaz píše:Zdravím Vás,
jenom bych Vás chtěl informovat a tím do budoucna pomoci i ostatním hledajícím členům ( i když vše už tady x-krát je asi napsané.. )
- ve zdrojové části opravdu odešel jak tranzistor Q601 ( K3264 ) - také IC601 byl v háji ( NCP1200 / 40 ) - a také Q805 - tj. FU9024N - poté již zdroj nabíhal, ale nešlo podsvícení => zjištěny studené spoje na kondíkách C824 a C826 - pro jistotu vyměněny za nové - dále vadné tranzistory Q815 a Q816 ( 2SC5707 ) - a jako poslední finální věc zjištěna také vadná pojistka PF801 (3A) - a mám na Vás poslední otázku - dala by se najít v sortimentu GESU nějakou "alternativní" pojistku? Stejný typ jsem nenašel ( http://www.ges.cz/pojistky-prepetove-oc ... u/XO9.html ) - anebo jakou jste použily Vy? díky
Sice se na to ptal před rokem, ale já tam narval patici, i když tam není moc místa a do ní "skleněnku" 3,15A. Ten samý monitor, po opravě běží třetím rokem.