Osvětlení

Poruchy, opravy, rady, návody

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
Crifodo

#16 Příspěvek od Crifodo »

Jediný přírodní výboj je blesk nebo polární záře. Nějaká plazma v kouli je těžce syntetická a potřebuje kolem sebe elektroniku a průmysl jako ten projektor. Navíc je, jak bylo řečeno, zdrojem rušení.
Jestli máš tak intenzivní potřebu mihotavého světla, tak proč si ty louče teda domů nepořídíš?
Zářivky, výbojky, doutnavky byly po celou dobu zdokonalovány právě proto, aby bylo pokud možno stabilní. Takže ten třepetavý efekt dostaneš leda u exemplářů, které jsou po životnosti, nebo které jsou provozovány mimo svoje provozní podmínky, se všemi důsledky, zejména s časovou nestabilitou.
V tom prvním odkazu máš internetový obchod, který nabízí svítidla simulující plamen, na principu řízení LED, tak po čem pořád toužíš??
Honza_dy

#17 Příspěvek od Honza_dy »

Mám tady vadnou sodíkovou výbojku. Bliká opravdu přírodně.
PC01

#18 Příspěvek od PC01 »

Crifodo: tak já sem myslel přírodní výboj že vemeš baňku, vysaješ z ní vzduch, přivedeš do ní 2 dráty, dáš tam 2 elektrody zapneš a bude to celý.
Že by to rušilo televizi to mě až tak nevadí, nemusím to používat zrovna když budu koukat na bednu :)
Tak to nechápu proč mají být ty zdroje stabilní? Nebyly by nestabilní hezčí?
vladodyno

#19 Příspěvek od vladodyno »

OMG

Tebe by prípadné rišenie nevadilo ale sused sledujúci futbal prípadne suseda sledujúca telenovelu by mali rozhodne iný názor. 8O
keemo

#20 Příspěvek od keemo »

ok1hga

#21 Příspěvek od ok1hga »

PC01 píše:já sem myslel přírodní výboj že vemeš baňku, vysaješ z ní vzduch, přivedeš do ní 2 dráty, dáš tam 2 elektrody, zapneš
a bude to celý

podívej se sem a pořádně si to přečti !!!

je tam totiž "MOSFET polomůstek napájený ze sítě, ale postačí i "dětský" jednočinný budič na 12V. Trafo dává napětí 20kV s frekvencí asi 20kHz."

a navíc tam má puštený kompresor ze staré ledničky. Ale jakmile ho vypne, okamžitě se začne vakum snižovat . . .

Hele, a ten o Hurvínkovi a válce znáš ???
Odpovědět

Zpět na „Bílá technika“