Program pro časové relé
Moderátor: Moderátoři
Program pro časové relé
Díky
- Přílohy
-
TIMER.pdf- (5.67 KiB) Staženo 287 x
Dělat to tedy nebudu, já jsem skončil u PIC16F84 a studovat nový typ a předělávat vybavení se mi určitě kvůli pár korunám nevyplatí.
Ale zkusím pomoct jinak (pokud to budeš brát jako pomoc, jinak mě klidně ignoruj) - položím pár dotazů pro zpřesnění zadání:
Zadání je fajn, ale není (mi) úplně jasné chování, když S<t.
Puls na výstupu se má natáhnout na t? Z toho obrázku to není úplně dobře vidět.
Pokud se má natáhnout, může se stát, že během aktivního výstupu se tlačítko pustí a znovu zmáčkne. Co potom? Ignorovat druhý stisk?
Určení času má být lineární, nebo logaritmické?
Zákmity se asi budou ošetřovat programově, tak by možná bylo dobré vědět, jak rychle to musí reagovat, aby se vhodně zvolila časová konstanta.
- Přílohy
-
DSCF9299.JPG- (247.06 KiB) Staženo 131 x
-
DSCF9298.JPG- (248.66 KiB) Staženo 163 x
PIC12F675 je spolehlivý mikrokotrolér, potřebuje však stabilní napájení.
1/ Pokud budete napájet z baterie, má smysl připojit horní vývod potenciometru PV? na pin kontroléru, pokud však trvalý proud potenciometru PV? 0,5 mA nehraje roli, zapojte horní vývod přímo na +V, protože nevidím důvod proč jej napájet z pinu. (PIC12F675 nemá v sobě napěťovou referenci)
2/ Přesnost časování při použití interního oscilátoru bude cca. +-1%. S teplotou (-40..+80) může dosáhnout až +-5%, viz. datasheet. Podle mě to pro jednoduché časování nevadí. Pokud však chcete vyšší přesnost použijte krystal.
Jestli to nepůjde takto vyřešit, tak v ovládání stroje , je po modernizaci použito LOGO!, kde se zkusím domluvit na uvolnění jednoho analog. vstupu a výstupu a mohu zkusit tento analogový čas. spínači realizovat v něm. Uvidíme.