Jak změřit u 4taktu přesnou hodnotu MAP senzoru?
Moderátor: Moderátoři
Maximálny lak ktorý sa vytvorí za klapkou je funkciou rpm, polohy klapky a prierezu valca. V konečnom dôsledku nevidím dôvod na takéto meranie. V pohode ho nahradí meranie polohy klapky a rpm. Spätne určovať polohu klapky z podtlaku je scestné.
Autor vlákna nikdy neozrejmil k čomu takéto meranie bude dobré.
a hodnoty map od 45kPa do 100 viz odkaz ktery jsem daval a tam je VE tables ve ktere se pridava a ubira palivo v procentech.
jinak monitoruji a umim polohu klapky,rpm,teplotu nasacaneho vzduchu a teplotu chladici kap v motoru, puls vstiku .
- HiGhLaNdEr
- Kontaktovat uživatele:
Pouzil jsem ten tantalovy condik a trimry 10K a 25K jsem zkousel pro vetsi rozsah.
Vysledna hodnota byla 1.6V coz by mohlo byt ale melo by 1,8V podle tlakoveho testu senzoru a ocekavaneho podlaku, proto jsem pouzival trimry abych zkratil merici cas z 21ms *5 cyklu ale hodnota se moc nemenila jen o par desetin V.
Meril jsem peak a rozsah byl Pmin 1V a Pmax 2,3V. Pak jsem se dozvedel ze puls je vydavan jiz par stupnu pred horni uvrati a konci par stupnu po dolni takze obsahuje i otevreni a zavreni velntilu.
Jak prosim pekne mohu regulovat prumerovani ? ja myslel tim odporem u tantalu.
Mam tam 10uF/25V.
K tomu je ale potřeba snížit kapacitu Ch a vyhodit Rs.
Jestli průměr má mít nějakou výpovědní hodnotu, nemůžeš do něj brát signál v době, kdy je ventil zavřený.
Rozmýšľal som zapojiť do logiky aj pôvodný signál S/H, ale pri dobrom nastavení P1 pod 4V je to zbytočné.
Adaptívny systém (keď sa mení komparačná úroveň aj podľa výstupnej hodnoty LF198 sa pri veľkej dynamike MAP signálu, z otáčky na otáčku, môže "zahryznúť") nebude lepší ako tento "neadaptívny!.
- Přílohy
-
MAP_S-H.jpg- (36.27 KiB) Staženo 100 x