Seat Ibiza II 1.8i problém s mazáním
Moderátor: Moderátoři
-
Lukas-Peca
- Kontaktovat uživatele:
Seat Ibiza II 1.8i problém s mazáním
- Philip_Fry
Když vyndáš policajta, místo něj našroubuješ manometr a vytočíš motor na 3000 ot/min.: je tlak aspoň 3,5 baru (za tu hodnotu 3,5 bar neručím, je možné, že motory VW vystačí s tlakem menším)?
Při té příležitosti koukni, jestli ti konektorem policajta nesákne olej: někdy se mu protrhne membrána a pak nevíš, co udělá - jeden přestane hlásit tlak, jinému naopak stačí tlak oleje pětinový na to, aby rozepnul.
-
Lukas-Peca
- Kontaktovat uživatele:
Olej z motoru sákne všude možně, je možné, že to chčije i přes toho policajta.
Mně se kdysi dávno, když jsem měl čerstvý řidičák, stalo něco podobnýho s rodičovskou šáde. Jel jsem přes Letohrad, Šedivec a Jablonné nad Orlicí do Čenkovic - kdo to tam zná, ví že to tam je nahoru dolů. Dokud jsem jel do kopečka, šáde jela normálně. Těsně před Jablonným se cesta lomí a sjíždí se dolů do města - šáde měla sací koš v olejový vaně posunutej k zadní straně motoru, ta naše navíc byla hodně mlsná a žrala olej, takže ho v ní bývalo vždycky pomálu - no prostě jak auto sklopilo čumák dolů s kopce, rozsvítila se mi taky kontrolka mazání, ale zároveň mi během pár vteřin vyletěl teploměr nad 100°C. Bleskově jsem motor vypnul, setrvačností doklouzal dolů do Jablonnýho a protože mi bylo jasný, že je v motoru minimum oleje, opatrně jsem ji nahodil až dole na přejezdu když už bylo auto víceméně vodorovně a ještě opatrněji dojel skrz město (naštěstí celou cestu do kopečka) k pumpě na druhou stranu údolí - tam jsem koupil litrovku Mogulu, otočil ji do motoru a jel jsem dál... To byl opravdový výpadek tlaku oleje - nestačil jsem ujet snad ani 20m od rozsvícení kontrolky a už bylo vidět jak letí rafika teploty nahoru.
A kutilmile - nelituju tě
-
Lukas-Peca
- Kontaktovat uživatele: