LCD TECHNIKA,model LCD24-644 nejde DTV

Servisní část určená pro profesionály

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
Hydrawerk

#32 Příspěvek od Hydrawerk »

kondik píše:Dnešný Funai je VESTEL tak pozor na to.To ako keby si sa spýtal či je Grundig dobrá značka, odpovedal by som ti to isté, akurát miesto slova vestel by som použil BEKO.

No tak o neslavném konci Grundigu nikdo nepochybuje.
http://en.wikipedia.org/wiki/Grundig
Grundig AG is a formerly German manufacturer of consumer electronics for home entertainment which transferred to Turkish control in 2004-2007. Established in 1945 in Nuremberg by Max Grundig, the company changed hands several times before becoming part of the Turkish Koç Holding group.

Ale že by i Funai byl pod tureckou kontrolou? Věřím ti, ale můžeš mi dát nějaký link? Tady o tom není ani slovo. http://en.wikipedia.org/wiki/Funai
Je snad i jejich web prolhaný? No co by nemohl být...
http://www.funai.cz/lp-zruka-2.html
Proč FUNAI? Vyrobeno v Japonsku. Neustálá radost
Specializujeme se na výrobu televizorů. Od začátku bylo naším hlavním cílem vytvořit technologicky špičkový elektronický přístroj, který bude snadno ovladatelný pro zákazníky. Zdá se, že to byla správná strategie, protože značka FUNAI se ve světě stává čím dál oblíbenější.

Faktem jest, že v ČR se TV FUNAI asi moc hromadně neprodávají.
O tom svědčí velmi malý počet recenzí na http://funai.heureka.cz/lcd-televize/ oproti Samsungu, který Češi trochu nepochopitelně milují. :ladys: :pecek:
http://samsung.heureka.cz/led-televize/
Hydrawerk

#34 Příspěvek od Hydrawerk »

Není to alespoň turecká výroba v japonské licenci, popř. z japonských komponentů, především obrazovek? :ponder:
MaTTo

#35 Příspěvek od MaTTo »

A neni to pri 5rocnej zaruke jedno ?
Uz ked sa TV dozije 5 rokov bezchybneho fungovania je dôvod na oslavu a jej vymenu :lol:
Ale pravda je ze Funai teda moc nejde ani unas na Slovensku a osobne by som to tiez nekupil .
Doing service for those who do .
Notes : ThinkPad T420 + ThinkPad X220 .
We make the tools, you make them do .
Hydrawerk

#36 Příspěvek od Hydrawerk »

5 let záruku nabízí i turecké BEKO, které bych si nekoupil. Pokud je teda nedůvěra k tureckým výrobkům oddůvodněná.
Nejlepší jsou spotřebiče, které se nikdy reklamovat nemusí. V rodině se v cca 2/2002 koupila pračka Electrolux EWT1050 nejspíš s jednoroční zárukou. Někdy na jaře 2011 se vyměnily uhlíky v motoru bubnu a pak se vyměnilo čerpadlo. Od té doby zase slouží a doufám, že ještě bude.
PeteBurns
Zablokován
Zablokován

#37 Příspěvek od PeteBurns »

Kondík, vieš odkedy som zarytý odporca plazmy? :D Asi spred dvoch či troch rokov, ked som porovnával doma 40-ku LCDčko Samsung s kamošovou 42-kou plazmou...tá plazma mala šedú obrazovku aj ked bola vypnutá, takže nebola úplne čierna, a biela na plné pecky bola žiarivejšia na LCD-čku ako na plazme, s tým, že LCD-čko cucalo 100W a plazma 300W...ale porovnávať to netreba, ľudské oko si zvykne na podmienky aké sú, takže rozdiely prakticky nevníma...okrem toho obe telky spracúvajú obraz digitálne, takže na oboch bolo rovnako viditeľné zrnenie či kockatenie obrazu, takže v tomto sú zajedno...a čo som pozeral nové LCD-čka s LED podsvietením s dynamickým jasom, kedy sa podsvietenie mení podľa scény, tak ten obraz bol prakticky nerozoznateľný, krásna sýta čierna, a nádherné farby, ktovie či neboli krajšie a sýtejšie ako na plazme veru...ale dnešné plazmy išli dole so spotrebou a hlavne cenou, takže hlavne z praktického hľadiska sú výhodnejšie...mne osobne je obnovovacia frekvencia u zadku, či je 100Hz, či 200, či 600, v tom oko žiadny rozdiel nevidí, ked to kukám doma...hlavne nech je čierna dostatočne čierna a nech nie sú žiadni duchovia, čo LCD-čka s novými panelmi spĺňajú už dávno. Ale chcel by som vidieť tvoju reakciu, kebyže porovnáš plazmu s amoled displejom, tam by si sa za obraz tej plazmy asi škaredo hanbil :lol: Až na tie dostupné uhlopriečky a ceny, ale ten obraz je neskutočný, to sa môže plazma od hanby schovať...
jarda
Zablokován
Zablokován

#38 Příspěvek od jarda »

Fanatismus a neodbornost - to není dobré pro technickou odbornost. Bývá zvykem studovat a hodnotit fakta, kterých je hodně. I kvalitní CRT TV je lepší v obraze. A nejkvalitnější černá je v truhle... umělý kontrast - to není realita.
http://www.lcd-led-plazma.cz/
Killroy
Moderátor

#39 Příspěvek od Killroy »

Držte se původního tématu. A debata na téma plazma/LCD je jinde

.
Na SZ a maily od uživatelů se žádným přínosem pro toto fórum zásadně neodpovídám a mažu je bez přečtení…
PeteBurns
Zablokován
Zablokován

#40 Příspěvek od PeteBurns »

Pôvodná téma je myslím ukončená, ani vstupom do SM sa mu to spraviť nepodarilo...to však nič nemení na tom, že iné veci sa tam využiť dajú...ale ešte sa musím vyjadriť k tomu fanatizmu - doňho patrí práve výrok, že CRT má najlepší obraz na svete aký kedy existoval, aspoň tak mi tieto vyjadrenia pripadajú, pritom pre mňa osobne je to úplný nezmysel, na CRTčku som nikdy neznášal ten neostrý obraz, ani na monitoroch, nieto ešte telkách, tie rozmazané scény sú pre mňa asi najhoršie čo mi vadí, netrápi ma kontrast ani odozva a podobné somarinky, obraz LCDčka alebo plazmy je oproti CRTčku pre moje oči úplne lahodiaci...takže ako vidno, nedá sa tak jednoznačne povedať, čo je objektívne lepšie, pretože každý má subjektívne dôvody, čo mu viac vyhovuje...aj či kúpa neznačkového črepu v Tescu, alebo značkového inde...preto je táto debata úplne zbytočná :wink:
Duvsan

#41 Příspěvek od Duvsan »

Ja si ešte dovolím; ktorý krám vybrať radšej; o ktorom viem, že vo vnútri je Vestel, Beko či Litva?
PeteBurns
Zablokován
Zablokován

#42 Příspěvek od PeteBurns »

Myslím, že je to úplne fuk, takisto sa vyrábajú aj u nás, mám kamarátku v UMC v Novom Meste, a skladá sa to z dielov dovezených z Číny...skôr bude dôležitejšie, aký je tam panel, od neho závisí celá kvalita obrazu, hlavne farby, fľaky, presvecovanie podsvietenia, chybné pixely atd...tieto techniky v Tescu vyrábajú v Litve, ale tiež tipujem, že z dielov z Číny :twisted:
helios

#43 Příspěvek od helios »

Veru, len nie je jedno, kde v číne sa tie diely vyrábajú. Hong čung ich robí v drevenej stodole s hlinenou podlahou, Hong čang už je lepší, má plechový hangár a bambusovú podlahu, Hong čong pracuje v murovanom kravíne a sem-tam je podlaha luxusná, betónová. Preto aj on jediný je oprávnený na svoje výrobky dávať logo diamantu, symbol najvyššej kvality. :lol:
Keď Vám hodia pod nohy polená, zakúrte s nimi.
hacjka

#44 Příspěvek od hacjka »

LCD TECHNIKA,model LCD24-644 i need dump flash
Odpovědět

Zpět na „Servis televizorů, monitorů a projektorů - PROFI sekce“