Autorádio Hyundai, vstup VKV

Poruchy, opravy, rady, návody (kromě návodů na UNLOCK !)

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
mi-ro

Autorádio Hyundai, vstup VKV

#1 Příspěvek od mi-ro »

Ukázka vstupního dílu se syntézou autorádia HYUNDAI. To pro ty, kdo s láskou vyráběl vstupky s cívkama a fetama KF907...
Přílohy
VKV.jpg
vstup vkv hyunay
(111.05 KiB) Staženo 170 x
..to bude jen ňákej odpůrek
TAKJAN

#2 Příspěvek od TAKJAN »

V názvu autoradio může dnes klidně ten název radio zmizet. Stačilo by: krystalka. Všichni výrobci spoléhají, že v městě to něco chytí. Staré stroje chytí mnohem víc a v lepší kvalitě.. Jinak se divím proč se ještě výrobci zabývají AM.. Cívky jsem motal, KFka šlapali..
Hydrawerk

#3 Příspěvek od Hydrawerk »

Co to má být? Softwarové rádio? V mém Blaupunktu Dublin C30 (vyrobeno roku 2000) byl ještě poctivý tuner plný laděných cívek... A přední panel byl vrcholem ergonomie... http://img2.hyperinzerce.cz/x-cz/inz/45 ... -c31-1.jpg
Naposledy upravil(a) Hydrawerk dne 19 bře 2012, 21:25, celkem upraveno 1 x.
Hill
Administrátor

#4 Příspěvek od Hill »

U nás zase z důvodu vysoké citlivosti, dobré selektivity, rychlého vyhledání alternativní frekvence a podobně snadného ovládání (většinou naslepo) vedou Panasonicy CQ-RD133N a CQ-C1300. Také mají tuner s vinutými cívkami.
A tomu CQ-RD133N rád odpustím, že linkové vstupy fungují jen v případě, že si rádio napřed "pokecá" s měničem CD (ten totiž nemám) a najde aspoň první stopu. Bez toho tlačítko CD nefunguje. Stejně poslouchám převážně jen rádio, a to i v zahraničí.
mi-ro

#5 Příspěvek od mi-ro »

Nj, myslím, že každý pořádný tuner by měl mít pár cívek z měděnýho drátu a na výstupu jeden nebo dva keramický filtry 10,7. Jenže tohle přilepí robot, projede to vlnou a je "naladěno". Nevím jak rádia ale auta změníla název nějak na HYUNDÉ nebo co. Podobný SMD tunery jsou na WiFi kartách. Dokonce jsem to našel i mikroportech. Prostě to nějak chodí ale LC obvody to nedohoní. Zákazník si žádá nízkou cenu, má ji mít.
..to bude jen ňákej odpůrek
Hydrawerk

#6 Příspěvek od Hydrawerk »

Toto si asi nekoupíš, že? :D :D Beng
Jinak trocha rómštiny...
http://ling.uni-graz.at/~rombase/cgi-bi ... eng.cs.xml
TAKJAN

#7 Příspěvek od TAKJAN »

Ten Blaupunkt Dublin se mně teda moc nelíbí. Zlatě otočný ovladač hlasitosti..
durkovic
Kontaktovat uživatele:

#8 Příspěvek od durkovic »

jj všimol som si pri sledovaní TV prima family NOVA a pod že je hyundai vyslovované ako hyundé, no neviem čo je to za inovovaný prejav názvu ale u nás je to stále "hjundai" alebo "hjundej" každý podľa chuti. ale to je jedno snáď aspoň tie autá majú obstojné, toto auto"rádio" na obrázku by som vo svojom vozidle mať nechcel, staré zlaté SANYO z tuzexu. potvrdzujem slová Hilla mal som skúsenosť aj s panasonicom modelovej rady CQ-..... číslo už presne nepamätám, no to rádio hralo proste suprovo, bolo jedno či je človek v meste, na vidieku, niekde pri vode, na stanovačke to je jedno to rádio hralo stále, nevadili mu ani prejazdy tunelom a pod hustým el. vedením.
Hydrawerk

#9 Příspěvek od Hydrawerk »

TAKJAN píše:Ten Blaupunkt Dublin se mně teda moc nelíbí. Zlatě otočný ovladač hlasitosti..

Jak je libo.
http://img829.imageshack.us/img829/6128/zd3te.jpg
ok1hga

#10 Příspěvek od ok1hga »

durkovic píše:nevadili mu ani prejazdy tunelom

. . . nepřeháníš ?
to bych chtěl vidět !
EKKAR

#11 Příspěvek od EKKAR »

Pokud je tunel dostatečně "krátkej" a aspoň jedním portálem otevřenej směrem k přijímanýmu VKV vysílači, může i do něj VHF normálně pronikat "v ose roury" a příjem tak nezmizí.
Ale HYUNDAI pro mne zůstane asi navždycky HNŮJDEJ, ať si ho po*ebanci v reklamně vyslovujou "hjondé" (TV Noha) nebo "chjundej" (reklamy na Discovery Channel) - jednou to je Korea a tak to i zůstane...
Nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...
A kutilmile - nelituju tě :mrgreen: :mrgreen: !!!
ok1hga

#12 Příspěvek od ok1hga »

EKKAR píše:Pokud je tunel dostatečně "krátkej" a aspoň jedním portálem otevřenej směrem k přijímanýmu VKV vysílači, může i do něj VHF normálně pronikat "v ose roury" a příjem tak nezmizí.

potom to ale není tunel, ale jen tunýlek . . .

v Pisáreckým tunelu všechna rádia bezpečně zmlknou (cca 450m)
durkovic
Kontaktovat uživatele:

#13 Příspěvek od durkovic »

tunelom som myslel ten "tunýlek" podobnešie teda popísal ekkar, samozrejme väčšie a dlhšie tunely tak tam stíchne každé rádio.
vasekpetr1

#14 Příspěvek od vasekpetr1 »

Ale v tom pisáreckým směrem od vystecu nahoru do kopca mně radiohey zmlkne až po hodně dlouhé době... :lol:
ok1hga

#15 Příspěvek od ok1hga »

se div, když to vysílá z Kohoutovic . . . asi kilometr daleko (nebo blízko?)

kdyby to bylo z Hádů, tak to zmlkne hned za vjezdem, z Hádů to je asi 9 km daleko . . .
Odpovědět

Zpět na „Autorádia“