CRT Tv LUXTRONIC (přesunuto)
Moderátor: Moderátoři
Ludva píše:Tak jsem ju neska normálně pustil a nešla vůbec respektive šla ale po zapnutí se objevil silně jasný pruh přes střed obrazovky, kterej byl jako vlnovka a asi po 1sec se Tv přepla do polohy "připraven "tak jsem vyndal desku a zjistil že je přerušenej tištěnej spoj jenže je v těsné blízkosti jiného, vzdálenost je asi 1mm takže nemám odvahu se v tom vrtat je ňákej zlepšovák na opravu tištěných spojů
![]()
To nám je taky jasný, že chceš pouze vydr*bat se servisem - jen abys nevydr*bal sám se sebou a telku nepřivedl "do SD" (není k tomu daleko)
Ten polámaný tišťák nemá s původní závadou nic společného - obávám se, že právě tohle už "je tvoje dílo"
Už jen tohle může napsat úplný trotl - ona ta linka totiž může být jak vodorovná, tak i svislá (což je setsakra rozdíl) - jenže tobě je to zřejmě šumák
Věnuju se Elektru 2-roky a Pc 1.5-roku za tu dobu sem sestavil a naistaloval 36 Pc a 37. teď restauruju základní desku jenže onu Tv sem měl jako druhý monitor(pc byl na druhé straně dílny a nebylo vidět na monitor tak jsem si k tomu Pc dal tu Tv jenže jednoho dne jsem prostě zapnul Pc a Tv ukázala ty rozhozené barvy) k Pc (připojenou zbastlenou redukcí D-sub - scart, i když natom není vlastně nic složitýho).
když o tom tak řemýšlím jednou už jsemcTv zpravoval je to rok zpátky: tehdá to byla stará Tv ale stačilo v ní akorát vyměnit elektronku.
Tak jsem se rozhod, že se na tu Tv podívám ale nic jsem nezjistil (ten prasklý spoj byl pod plastovou krytkou zespoda desky ta krytka má rozměry 3x6 cm a zábírá asi 1/5 desky) tak jsem se rozhodl, že se podívám na netu na NUKE-ELEKTRO BASTLÍRNA ale nic jsem nenašel(ani jinde, asi neumím hledcat nebo co)tak jsem se rozhodl zaregistrovat a takto to dopadlo.
Spíš bych ale řekl, že pod krytkou je strana zdroje spojená se sítí a ten praslý spoj je příčinou toho, že se při zapnutí TV neodmagnetuje maska obrazovky (předpokládám, že víš, co je DEGAUSSING u CRT monitorů, v televizi je totéž) - ta totiž (je-li zmagnetovaná) rozhazuje čistotu barev, jinak řečeno - zvrhne v některých partiích obrazu barvy.
S tím vertikálem ti v tom případě na dálku moc účinnou pomoc poskytnout asi nedokážeme. Ani schéma ti moc nepomůže, když nevíš, jak rozklady v televizi fungují.