Redukce/převodka RJ11 a dva mono jacky 3,5

Sem patří samozřejmě i přístroje s "utrženým sluchátkem"- bezdrátové, ale vždy dále s okolním světem komunikující po vedení, a to nejen ve veřejných sítích.
Pro telefony GSM a podobné máme samostatnou sekci.

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
jerry_k

Redukce/převodka RJ11 a dva mono jacky 3,5

#1 Příspěvek od jerry_k »

Zdravim,
nevite jestli existuje prevodky/redukce, ktera by prevedla RJ11 na dva mono jacky. Jedná se mi o to, že bych potřeboval normalní sluchátka s mikrofonem pouzit misto na PC k telefonu. Diky za jakoukoliv radu.
monterjirka

#2 Příspěvek od monterjirka »

To jsem ještě neviděl. Zkusit udělat...
Ale máš to vyzkoušené? Mě se to nějak nezdá.
- telefon má impedanci linky 600 Ohmů, nízkoohmová sluchátka linku příliš zatíží
- mikrofon u sluchátek se dost často používá elektretový. Ten potřebuje napájení. Je to telefon, která má "v originálu" také takový typ mikrofonu?
jerry_k

#3 Příspěvek od jerry_k »

K telefonu byla sluchatka Platronics. Bohuzel se nekde snura poskodila resp. doslo asi e zlomeni vodice, protoze vypadava zvuk a neni slyset. Kdyz se s tim zavergluje, tak se to obcas spravi, ale neni to ono. Snura od sluchatek ma tenky kabel a pak pres spojku je pripojen klasicky kouceny telefonni kabel zakonceny RJ11. Jen me tak napadlo zkusit nahradit tyto sluchatka, protoze porizeni novych vychazi na nejakych 4.500 - 5000 coz je hrozna darda.
forbidden
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od forbidden »

Mám tu nějaký nevyužívaný Plantronicsy, měl bych k nim mít i nějakou redukci na jacka. Už je nepotřebuju, tak bysme se mohli třeba domluvit, akorát se k nim dostanu až v pondělí. Jinak ta cena je z části oprávněná, když jsme používali běžnou bižuterii, tak vydržely tak měsíc, dva, ostrýho provozu. Plantronics i dva roky.
jerry_k

#5 Příspěvek od jerry_k »

No zalezelo by asi na cene. Bohuzel ofiko si to musim objednat ve firme a mam tedka trochu obavu, ze mi to sefici neschvali kvuli cene, protoze v Americe to stoji tretinu. Kdyz mi to neschvali, tak sem prave premyslel o nejaky nahrazce, protoze bez sluchatek se neda poradne delat, kdyz clovek musi mluvit, poslouchat a jeste delat na kompu napr. prezentace apod.

Jinak asi na ty cene neco bude. I kdyz 97 USD je sakra rozdil oproti cenam u nas. Ty moje vydrzely 6 let provoz cca 10 hodin tydne.
jasin

#6 Příspěvek od jasin »

Co třeba najít někoho kdo by tu vadnou šňůru prostě vyměnil za dobrou?
Je to takový neřešitelný problém?
Svět vypadá dobře jen při pohledu přes koňské uši.
jerry_k

#7 Příspěvek od jerry_k »

Kdyby se ta vymena kabelu zdala byti jednoducha nic bych tu neresil, ale mam trochu obavu lezt do tech sluchatek, protoze to bune jen do sebe nejak nacvakly ci nalisovany a na druhym konci je podivny konektor, ktery se neda rozdelat, protoze je zality jako celek :-(
frantajetel11

#8 Příspěvek od frantajetel11 »

A ten blbej dotek máš u sluchátek, nebo u konektoru?
jerry_k

#9 Příspěvek od jerry_k »

To je tezky rict. Proste s tim vergluju vsude mozne. Fakt sem zatim nezjistil, kde to je. :(
jerry_k

#10 Příspěvek od jerry_k »

Zdravim po vikendu, chci vsem podekovat za projevenou ucast na tomto forku. Sefstvo se nastesti rozhodlo vyhodit 5 litru a zakoupit novy headset.
Takze diky vsem za odpovedi.
Odpovědět

Zpět na „Linkové telefony, faxy, tel. ústředny včetně domácích“