Koupě elektrické řetězové pily
Moderátor: Moderátoři
- markoni
- Kontaktovat uživatele:
Koupě elektrické řetězové pily
Uvažuji o koupi elektrické řetězové pily ze kterou bych pořezal metrové polena (větší množství) na menší, s klasickou cirkulárkou to neumím a motorová řetězová je moc těžká do ruky tak tady píši jaké máte s tímto zkušenosti ( jestli ty elektrické pily nejsou jen na "hraní")? díky
Přišlo mi to legrační.
Slouží dodnes.
Hlavně si pořiď i pracovní ochrannou helmu. Při zachycení polena koncem pily ta vyletí nahoru tak že to nemusíš udržet. Automatika ji vypne ale zaseknuté zuby v čele nejsou žádná radost.
- miroslavkovar
Už 6 rokov ju používam na skracovanie metrovíc na kúrenie. Taktiež ju mám radšej ako benzínovú, ktorá je o dosť ťažšia a hodne hlučnejšia.
Takže z vlastnej skúsenosti Narex. Aj čo sa týka servisu, je to lepšie ako u dákeho supervýhodného nonejmového akčného modelu, u ktorého po dvoch rokoch už nikto netuší, kde by sa dali zohnať náhradné diely...
Kdybych si měl vybírat řetězovku (kterou momentálně nemám potřebu vlastnit), budu vybírat znovu podle těchto "historických" zkušeností.
A kutilmile - nelituju tě
markoni píše: ... s klasickou cirkulárkou to neumím a motorová řetězová je moc těžká do ruky tak tady píši jaké máte s tímto zkušenosti ...
S cirkulárkou s kolíbkou to jde samo. Zkušenost z loňského léta: s bráchou jsme rodičům na chalupě řezali zásobu dříví. Brácha měl nějakou elektrickou řetězovku, já jsem řezal na klasické "totalitní" HOP66, 4 kW s kotoučem 600 mm. Polena tak do 25 cm průměru. Poměr časové produktivity řetězovka:cirkulárka asi tak 1:4. Po hodině trápení toho bráška nechal a většinu jsem pak dojel na cirkulárce. Když řetězovku, tak Husqvarnu aspoň 35 ccm s kvalitním řetězem.
http://stavebni-bazar.bazak.cz/inzerat/ ... 65374.html
Zrovna teď se koukám u nich na Vapku a zvláštní je, že používají asynchronní motor s kotvou nakrátko i v tom nejlevnějším modelu....
Tak asi tak
Jak jsi napsal Husqarna tak to je v podstatě taky výrobce většiny pil. Ti to prostě umí a zbytek dělají jen bokem. Po chvíli práce pak jde poznat co je pila a co hračka.
http://www.sekacky-pily.cz/produkty/sti ... lektricke/
Co se tyka znacek, zkouseli jsme kde co a nakonec zustali u Stihl 220. Pilky (3ks) jedou uz leta ve dvousmennem provozu po vetsinu roku a krome obcasne vymeny uhliku a (castejsi) ukrouceneho kabelu si nevzpominam na nejaky problem.
Byl tam jeste problem s vypinacem, maji tam takovy treci rozbehovy zpozdovac ktery vzdy do 0,5 roku prestal fungovat. Kdyz me prestalo bavit behat po zarucnich vymenach, udelal jsem zpozdovac s 555 + relatko a od te doby neni problem.
Narex a spol. maji prilis maly vykon, hledali jsme neco kolem 2kW, tam vyber moc velky neni. Kolegove tesari jez pouzivaji slabsi stroje na presnou praci zminovali, ze vetsinu se vyrobci tyto pily snazi vic ojebat kvuli cene, je tam problem vybrat. Osobne bych asi volil neco od vyrobcu retezovych pil.
Slunecnicovy (jedly) olej na mazani nepouzivej, casem se ti vsude vytvori takova mazlava krusta ktera nepujde nijak sundat (vcetne cerpadla)