Prosím o pomoc ohledně výměny dat

Problémy s návrhem, konstrukcí, zapojením, realizací elektronických zařízení

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
swan96

Prosím o pomoc ohledně výměny dat

#1 Příspěvek od swan96 »

:cry: :cry: Vážení, žádám Vás o pomoc jako amatér a neznalec. Mohli by jste mi prosím poradit, jak a co je potřeba pro to, aby fungovalo něco co jsem si vymyslel ale vůbec nevím jak by to mělo spolu komunikovat ? Jde o krabičku cca. 10*5 cm či menší, která by měla v sobě daná určitá data. Ty vím jak udělat. A kdyby bylá jiná ale identická krabička a cca. 10 m by se vyskytla u této první krabičky tak by uměla po výměně dat vibrovat, či zvonit. Šlo by to nějak přes bluetooth ? Nebo něco jíného by umělo na udávanou vzdálenost vyvolat vybraci při schodě údajů ? Děkuji moc za odpověď na e-mail a moc by mi pomohla jakákoliv rada, neboť se jedná o zabezpečení auta pro mojí sestru a moc peněz na jiné nemá.Vím, že existujou i jiné a lepší zabezpečování, ale zajímalo mne, jestli by tohle šlo nějak vyřešit a myslím, že zde bych mohl najít odborníky co se vyznají. Tomáš swan96@seznam.cz
Artaban001

A co takhle dva mobily z bazaru a

#2 Příspěvek od Artaban001 »

Hele, nevim, co chces vymyslet, ale uz mi tady chodi neco podobnyho se dvema mobilama (jeden je Alcatel 303)
SMITH

#3 Příspěvek od SMITH »

Spýtaj sa Artabana ,lacnejšie riešenie tažko vymyslíš :lol:
:-) Nikdy neříkejte, že něco nejde, protože vždy se najde blbec, který neví, že to nejde, a udělá to ! :-)
Úspěch je špatný učitel. Kvůli němu si chytří lidé myslí, že nemohou prohrát. (Bill Gates)
Artaban001

#4 Příspěvek od Artaban001 »

Když si koupíš za šest stovek nějakýho mobila z vibrátorem,tak po odpojení toho motůrku můžeš z tím spínat nějaký relátko, či přes optočlen co chceš. Do ovládaného "bastl telefonu" koupíš simku z předplaceným kreditem a pomocí prozvánění ho můžeš ovládat (vypnuto/zapnuto) klidně po celém světě-teda pokud má roaming.
Pokud od toho chceš víc, tak v amáru, nebo i zde na webech najdeš návod na GSM ovládání.. (vyžaduje to nějaký processor a soft)
Odpovědět

Zpět na „Řešení problémů s různými konstrukcemi“