"Vypalování" pixelů LCD monitoru
Moderátor: Moderátoři
"Vypalování" pixelů LCD monitoru
nikde jsem neslyšel, že by takovej jev u LCD existoval a přece jen- mám starší AOC LM-765 (17", 1280×1024, 5:4), kde jsou nahoře vpravo jasně vidět světlejší, respektive transparentnější pixely, přičemž jinak jsou funkční. Léta na jednom a tom samým místě mám na horním panelu aplet sledování systému, tvar tomu odpovídá. Ale co by tenhle defekt mohlo způsobit? Teplo od vrchní CCFL? Na tom místě má panel teplotu by vočko 40°C, ale na jiných místech je to dost podobný, jenže i dole mám léta letoucí panel, ale tam je to v pořádku.
Jako ne, že by mi to nějak vadilo, monitor ukazuje jak má, i když jsou jeho zobrazovací schopnosti dávno překonaný (malej jas, malej kontrast, zdá se mi, že nezobrazuje celou 24-bitovou paletu).
- Přílohy
-
P1030750.JPG- Nahoře originál, jak to viděl foťák (pouhým okem je to vidět líp), uprostřed po zvýraznění, dole pro jistotu zvýrazněno čárou.
- (75.01 KiB) Staženo 132 x
kdo je levičák ve čtyřiceti, nemá rozum.
— Winston Churchill
Pokud si vzpomínám, tak nejen PDP a LCD, ale také CRT mívají v návodech, že se na nich nemá dlouhodobě zobrazovat nepohyblivý obraz.
(Nemusí mít platnou revizi.)
(Celkově budu raději, když se to obejde bez papírů.)
Vie niekto vysvetliť, čo sa tam dialo?
Bohužel je to placené, dříve nebývalo.
No, naštěstí to je tam, kde mi to nevadí, kdyby to bylo uprostřed panelu, je to něco jinýho
kdo je levičák ve čtyřiceti, nemá rozum.
— Winston Churchill