Monitor Samsung 203B, nepravidelně vysazuje

Poradna určená pro amatéry

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
stasek

Monitor Samsung 203B, nepravidelně vysazuje

#1 Příspěvek od stasek »

Dobrý den přeji, monitor po zapnutí někdy normálně naběhne a funguje bez problémů. Po nějaké době plocha zčerná. Jindy po zapnutí nenaskočí vůbec, případně se rozsvítí plocha do šediva, přičemž zleva uhlopříčně směrem k pravému spodnímu rohu je plocha plynule světlejší. Pak vypadne a zčerná zase. Někdy zase po zapnutí se vlevo nahoře objeví malý obdélníček s nápisem digital,začne rychle problikávat až zhasne a zase nic.
Taky mě není jasné, jak bych se do něj dostal, kdyby někdo mohl poradit, byl bych rád. Díky.
Přílohy
DSCF5472.JPG
(261.87 KiB) Staženo 223 x
Philip_Fry

#2 Příspěvek od Philip_Fry »

Kryt drží pomocí západek po celém obvodu, já osobně monitory otevírám tak, že projedu tužším plastovým nástrojem (osvědčila se mi stará sim karta) po obvodu celé štěrbiny a západky tak odskočí. Mám takový dojem, že pravděpodobnou příčinu problémů objevíš hned po otevření monitoru :)
Eleman

#3 Příspěvek od Eleman »

Tady máš SM. Začni kontrolou zdroje a invertoru (elyty, studenti atd.). Čím dřív ho přestaneš trápit a opravíš, tím to bude schůdnější a levnější.
Člověk se celý život učí jenom proto, aby ve stáří všechno zapomněl.
„Když už člověk jednou je, tak má koukat aby byl. A když kouká, aby byl, a je, tak má být to, co je, a nemá být to, co není, jak tomu v mnoha případech je.“ J. Werich
stasek

#4 Příspěvek od stasek »

Pánové děkuji, ale nevím jak se k tomu manuálu dostat. Když to odkliknu, objeví se stránka s obrázky o demontáži, ale nevím, jak se dostat někam dál, schema apod. Díky.
Na přiložené fotce se mi podařilo vyfotit plochu, kdy se prosvětlení chvěje, jakoby docházelo k nějakému jiskření, nebo podobně.
Přílohy
DSCF5475.JPG
(169.47 KiB) Staženo 214 x
BOBOBO

#5 Příspěvek od BOBOBO »

Inu zmáčkni toto tlačítko , které se objeví až po několika sekundách . :D
Přílohy
get manuál.JPG
(58.65 KiB) Staženo 255 x
rnbw

#6 Příspěvek od rnbw »

Tento monitor mam, ale zatial funguje, takze som ho nerozoberal. Akurat niekedy mierne piska, mozno uz zacinaju elyty odchadzat.
stasek

#7 Příspěvek od stasek »

Pánové, díky za cenné rady, ve zdroji jsou nafouklé 4 ellyty. mají mít jmenovitou kapacitu 820mikro a jeden 330 mikro, všechny na 25V. Proměřoval jsem je ještě ve spoji měřičem ESR "Zajíc" a ukazovaly kapacitu do 100 mikro. Takže výměna. Předpokládám, že ta kapacita může být místo 820 tak 1000. Problém je ovšem v tom, že mě tam nevlezou na výšku. Původní mají rozměr 10/21 a v katalogu GME mají 13/26. Teda ellyty na 105°C. Ty na 85°C by tam na výšku vlezly, ale nějak nevím, jestli je tam dávat. Taky bych rád znal váš názor, jestli nebude v tom zdroji ještě něco v háji, poštovný je drahý, abych o to nepsal dvakrát.
otakarv
Kontaktovat uživatele:

#8 Příspěvek od otakarv »

stasek píše: Původní mají rozměr 10/21 a v katalogu GME mají 13/26. Teda ellyty na 105°C. Ty na 85°C by tam na výšku vlezly, ale nějak nevím, jestli je tam dávat.

Ale vždyť mají i rozměr 10/21 na 105°C CE 1000M/25V
kokun

#9 Příspěvek od kokun »

stasek píše:... Původní mají rozměr 10/21 a v katalogu GME mají 13/26. Teda ellyty na 105°C. ...

A to máš v plánu ho za cca 1,5r. znovu rozdělávat, když do něj ellyty nakupuješ v GME? 8O :cry:
To už je můžeš rovnou vyrabovat na SD!
Jiní si je objednávají až z USA ... :o
Honza - kokúň

#10 Příspěvek od stasek »

No, tak mi poraď, odkud je mám objednat, nejsem zběhlý v posuzování kvality výrobků. Ale v USA to doufám nebude. Mě je v podstatě jedno, kde je objednám, ta cena určitě nebude ohromující.
Na původních je napsáno CapXon.
Philip_Fry

#11 Příspěvek od Philip_Fry »

Nabízí se tady otázka, proč do toho monitoru cpát nějaké jiné, než běžně dostupné slušné elyty, když s největší pravděpodobností během té doby, co vydrží, v něm odejde něco jiného...
kokun

#12 Příspěvek od kokun »

Tak je fakt, že ellyty z USA (Panasonic, ...) objednávají borci hlavně na "mámoprkna" PC :roll:

Do impulzních zdrojů se dá ledacos (kvalitnějšího) sehnat i u nás -
- jsou to např. značky:
NIPPON CHEMI-CON, Rubycon, Nichicon, ELNA, Roederstein, Philips, Sanyo, Panasonic, Epcos, Jamicon 105°C, ...

Taky jsou různé shity - jako např.:
Yageo, Nantong, ITT, CapXon, SamXon, NA, HITANO, ...

Za dost kvalitní se považují ty NIPPON CHEMI-CON - řady LX (v příloze):

EDIT:
Na téma: "kvalita ellytů" už tu několik vláken taky bylo 8O
Přílohy
ellyty LX.pdf
Kvalitní ellyty do impulz. zdrojů
(253.27 KiB) Staženo 289 x
Honza - kokúň
Moderátor

#13 Příspěvek od Killroy »

kokun mimo jiné píše:Na téma: "kvalita ellytů" už tu několik vláken taky bylo 8O

Jenom doplním: rozhodně se tu nebude rozjíždět další.. :evil:
Na SZ a maily od uživatelů se žádným přínosem pro toto fórum zásadně neodpovídám a mažu je bez přečtení…
stasek

#14 Příspěvek od stasek »

Díky za informace, Stašek.
stasek

#15 Příspěvek od stasek »

Tak jsem dneska vyměnil kromě nafouklejch i zbylý elektrolyty, už monitor funguje, ale zaboha si nevzpomínám, kam patří tento plíšek. Kdyby někdo poradil, byl bych rád. :oops:
Přílohy
DSCF5478.JPG
(189.12 KiB) Staženo 192 x
Odpovědět

Zpět na „Televizory, monitory a projektory - PORADNA pro amatéry a začátečníky“