HomeTech CTV1427 (Vestel, Tauras?), nejde zapnout ze standby

Poradna určená pro amatéry

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
chvalina2

HomeTech CTV1427 (Vestel, Tauras?), nejde zapnout ze standby

#1 Příspěvek od chvalina2 »

kdo poradí u této tv nejde zapnout tv přes scart z pohotovostního režimu...nemě by někdo schema??? díky za tipy
kokun

#2 Příspěvek od kokun »

Tak schemat ti můžu dát plnou (_!_) - jen je otázkou, či bude některé pasovat na ten tvůj klumpr :o :cry:

Zřejmě jsi se přesvědčil už i sám, co na tebe vyplivne Google, když si zadáš to, co tady předkládáš nám :cry:
Nemyslíš, že ti tam ještě třeba něco chybí? Třeba alespoň značka (lépe přímo výrobce) a č. šasi by to zřejmě usnadnilo nejvíce 8O :roll:

Co ti říkají taková pravidla :?:

EDIT:
CTV1472
Z toho, co jsi dal, tak víme akorát - že se jedná o Color TV (čili barevnou TV - což je dnes už téměř každá), s obrazovkou 14" (tj. 37cm) :o :cry:
Dále je otázkou, zda to bude vůbec vestavěný µC umožňovat - to sch. by samozřejmě napovědělo hodně :wink:
Naposledy upravil(a) kokun dne 30 bře 2012, 20:05, celkem upraveno 1 x.
Honza - kokúň

#3 Příspěvek od chvalina2 »

je to OVP zřejmě v licenci Hyundai
Naposledy upravil(a) chvalina2 dne 30 bře 2012, 20:09, celkem upraveno 1 x.
kokun

#4 Příspěvek od kokun »

A ten Hyundai bude zřejmě v licenci Turkei - ty tvoje údaje mají hodnotu psího exkrementu :o :cry:
Honza - kokúň
Hlavní moderátor
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od jezevec »

chvalina2 píše:je to OVP zřejmě v licenci Hyundai

He, he, tos teda uhodl, Hnůjdaj je čistokrevný Turek.
kokun

#6 Příspěvek od kokun »

Tak teď jsi tomu nasadil korunu - z OTP už je to OVP a pokud bude z CTV1472 jenom CTV147, tak "pak už budeme konečně doma" :o :cry:

EDIT:
Pokud nejsi talián a umíš normálně číst, tak pokud to bude OVP-éčko, potom na typovém štítku snad přečteš: OVP ORAVA MADE IN SLOVAKIA.
Sedím u kompu a za zadelí mám OVP CTV146 S - stačí se jen otočit na otočné židli - nemáš tam téměř to samé?
Honza - kokúň

#7 Příspěvek od chvalina2 »

moc se omlouvám ale teď mi to kolega upřesnil je to: HomeTech CTV1427

Pročištěno, název vlákna byl upraven. Killroy
KUBO

#8 Příspěvek od KUBO »

podľa mňa tam bude 11AK36-??? , ale aká verzia to už musíš pozrieť na dosku a tam to máš napísané
„Hľadáme nepoznané, spoznávame nehľadané. Strácame to cenné, ceníme si až stratené. Milujeme všetko zradné a zrádzame milované.”
Pozdravuje Vás Martin
555

#9 Příspěvek od 555 »

stačí jen hledat :-) na šasích Vestel aspoň teda u 11AK... je číslo krásně vytištěno na šasi.

Stačilo by dát foto toho šasi, pak, když ho někdo pozná a bude mít chuť a náladu, tak vám ho sdělí (samozřejmě nejde jen o to, že to vaše šasi bude vypadat stejně s nějakým podle vzhledu, ale záleží i osazených hlavních součástkách).

To kubo: podle mne teda aspoň, tak u šásek 11AK36 ani nejde to, co tu zmiňuje zakladatel vlákna :roll:

A to, že když je TV v pohotovosti, spojen přes scart třeba se set top boxem, já zapnul set top box a současně se probudila i TV z pohotovosti.

Aspoň takto jsem to pochopil.
:roll:
V životě se člověk učí nejdřív chodit a mluvit. Později se pak učí sedět a držet hubu.
Hill
Administrátor

#10 Příspěvek od Hill »

Položím otázku: mají TV Hometech CTV3... vůbec funkci probuzení externím zdrojem signálu přes scart implementovanou?
Nebo šlo jen o jeden z pokusů rozšířit využití scartu, který byl původně vlastně čistě evropskou záležitostí?

To totiž umí Thomsony (konečně - mají původ v Evropě), ale některé mají potíže se settopboxy, které si přepínají svislý rozměr obrazu přes scart. Settopbox v režimu LB si televizi skutečně zapne, ale při vysílání ve formátu 16:9 je obraz přepočítaný na nějakých 430 viditelných řádků, přebytečné řádky jsou zatemněné.
Na pinu 8 scartu je přitom trvale 10-12V a televize se probudí ze STD-BY bez ohledu na vysílaný formát.

Některé settopboxy (například SDB1066T) mají mód AUTO, v němž posílají při vysílání v širokoúhlém formátu do pinu 8 scartu napětí jen 5V. Kompatibilnímu televizoru to k probuzení stačí a ještě při tom zmenší amplitudu vychylovacího proudu, takže obraz využívá svislého rozlišení obvyklého u formátu 4:3 (575 viditelných řádků), jen jsou ty řádky blíž k sobě. Samozřejmě se svisle zmenší i OSD menu a veškerá menu ze settopboxu, protože využívají stále stejného počtu řádků. Pochopitelně, pokud nelze elektronový svazek lépe zaostřit, nemá volba režimu LB valného smyslu, ale na dobré obrazovce s dobře seřízenými konvergencemi a ostřením je rozdíl až překvapivý.

Ale loni jsem řešil kus, který se těmi 5V probudit nedal (a při změně vysílaného formátu na 16:9 přešel do STD-BY), takže možná dodnes na jedné chalupě poblíž Pecky hraje v módu LB. Ale majiteli jsem na místě demonstroval, že mód STD-BY stačí k tomu, aby se mu kotouček elektroměru nezastavil, takže stejně od té doby vypíná televizi hlavním vypínačem a v době vícedenní nepřítomnosti nechává v provozu jen alarm.

Šasi řady 11AK... jsem sice také nějaká opravoval, ale tehdy mne tato funkce nijak nezajímala, i když pro provoz ze satelitu by mohla být zajímavá.
U Thomsona jsem na to přišel, když se nastartoval po zapnutí přehrávání videokazety, ale zase se vypnul, když jsem video přepnul na převíjení, což přímo nesnáším - pořád mi totiž vychází životnost nejen televizí vázaná na počet zapnutí bez ohledu na různé softstarty obvodů v TVP (ostatní vlivy, jako seřízení, provozní hodiny, momentální výrobce apod. u CRT sice hrály roli, ale moje soukromá statistika říká, že zdaleka ne tak významnou).
Taky u nás, když už televizi zapneme, tak jednou denně.
Odpovědět

Zpět na „Televizory, monitory a projektory - PORADNA pro amatéry a začátečníky“