VARI prevodovka asi 15 rocna ma 1,2,pojazd rychlo ako 3a R
Moderátor: Moderátoři
- tiktak1953
VARI prevodovka asi 15 rocna ma 1,2,pojazd rychlo ako 3a R
Ak niekto by chcel vybrusove veci do roznej techniky zo slov.je tu na blizkosti na to chlapik ,roky to robi dobre,POMOZEM vam.
Zdravím,myslím,že převodovka měla jen 2.rychlosti vpřed a jednu vzad. Ten odkaz je jen pomoc s názvem typu převodovky.
- tiktak1953
Manual k prevodovke
Kód: Vybrat vše
http://www.vari.cz/res/data/012/001575.pdf- tiktak1953
ESTE som na" nasetraktory" nemal cas hladat ten VARI a TERA motor manual,tak az neskor.Keby niekto to vedel kde to je ,dal by to sem,velmi by mi to pomohlo,zase nestiham.Velka vdaka vopred.
http://www.divissuffolk.cz/transfer/
Autorem scanu jsem já. Na foru nasetraktory jsou odkazy na tohle. Manuál k převodovce T-20 je na tu starší verzi (2-1-0-R).
- tiktak1953
tiktak1953 píše:luky aj tebe moc krat diky,taku staru T20 chcem zohnat ,lebo som si urobil vlecku a nemusim potom zhadzovat kolesa z prevodovky.
Este keby niekto nasiel tem manual na motor Tera Vari.
Ale no tak. Číst už umíš? A díval jsi se do toho PDF, začínající MJ-5? (MJ znamená Motorová Jednotka) Je to manuál k 2taktnímu motoru Jikov. Je to ale prostě pitomej dvoutakt. Až na pár konstrukčních vad (které v manuálu nejsou popsány) o tom není moc co psát.
Prosím _luky_ o info,o jaké vady konkrétně by mělo jít? Podle mého soukromého soudu ten motorek je povedenej. Měli ho u obce přes 20.let a na pár drobností šlapal jak hutě. (celý traktůrek)Je pravda,že se již objevují torza motorů v kovošrotě,ale to asi z důvodu náhrady 4.taktem. Za dobu co jsem mohl Teru využít mě nezklamal. (kde je odkaz na ty vady?)
- tiktak1953
- startování - po nekonečných opravách vyhozeno a nahrazeno prostě šňůrou s uzlíkem na konci, co se vždycky namotá na unašeč
- karburátor - osička se po čase vymačká a vyměnit ji je práce pro hodináře
- plechová nádrž - rez ucpává všechno a navíc pořád tekla. Plastová se zas nemá ráda s horkým vzduchem u výfuku.
- omezovač otáček - jakmile to nasaje trávu, zablokuje to tu klapku
- plechový obal na cívku - je třeba hned sundat. s ním ten motor prostě blbne
- sundavání motoru - ani na jedné ze 4 typů nádrží není nic, za co by se ten motor dal rukama chytit.
Přes to všechno si myslím, že je to lepší než 4takt. Ten doma člověk neopraví, do svahu s tím nesmí...
- tiktak1953