Jak fungují průzkumy sledovanosti TV?
Moderátor: Moderátoři
- forbidden
- Kontaktovat uživatele:
Jak fungují průzkumy sledovanosti TV?
Ví to někdo?
Bývalý generální Novy Vovka Železňák se o PíplMetrech rozplýval v každém díle svého pořadu.
Reprezentativnímu vzorku populace se rozdají krabičky, které se každých pár minut vyptají kdo je u telky přítomen a na co se dívá. Dnes už je to snad automatizované přes RFID.
Isaac Asimov napsal povídku ve které díky rozvoji statistiky a výpočetní techniky stačil ke zvolení prezidenta USA reprezentativní vzorek čítající jednoho občana.
(Nemusí mít platnou revizi.)
(Celkově budu raději, když se to obejde bez papírů.)
Spíš jeden tisíc nebo i méně.
Je divnější, že ty jsi se na Volete řediteli nedíval, nebo to, že já jsem se na něj díval???
Nějakou tu korunu jim za to možná platí. Nejspíš to budou známý známých zaměstnanců té firmy a pak pár chudáků, které se jim podařilo zastavit na ulici. Mě by nezastavili.
(Nemusí mít platnou revizi.)
(Celkově budu raději, když se to obejde bez papírů.)
Mě před pár lety oslovila Česká televize s podobným dotazníkem a každý měsíc posílala formuláře kde jsem vyplňoval co jsem sledoval, jak dlouho atd. Po dobu asi půl roku. No vyplňoval jsem až mi bylo trapný, že to mám skoro prázdný...
kdo je levičák ve čtyřiceti, nemá rozum.
— Winston Churchill
- kevin_mitnick
mi-ro píše:Píplmítry" jsou SPRAVEDLIVĚ (?) rozděleny do vzorků domácností, který tvoří jakýsi průřez 10M. Je jich snad 600.
Piplmetru je kolem tisicovky a jsou do domacnosti rozdelene naprosto silenym zpusobem. Zapomente na nejake statistiky - byl jsem taky osloven a posleze vyrazen z vyberu. Jedno z hlavnich kriterii bylo: "domacnost sleduje Ceske TV stanice minimalne 6 - 8 hodin denne". Je vam asi jasne, jaky druh lidi pak ty peoplemetry dostal a proc maji nejlepsi ratingy porady jako "big Brother"...
- forbidden
- Kontaktovat uživatele: