Identifikace PC komponent

Počítače stolní, notebooky, tablety, tiskárny, scanery a vše, co nějak souvisí s PC

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
BOBOBO

Identifikace PC komponent

#1 Příspěvek od BOBOBO »

Zdravím přispívající . Před časem jsem se zajímal o propojení dvou budov wifinou mezi PC . Místní prowider mi sdělil , že za čtyřku mi to provede . No a tak jsem prohrabal krabici komponent a chci se zeptat , jestli by se dalo toto zkloubit . Ta anténa v bílé krabici je aktivní ? Půjde spojit s tou 54kou ? Nebo by bylo lépe prodloužit ten kabel u té druhé wifiny ? Ta anténa je aktivní ? Děkuji za rady . Na kabelu od kyslíku je modem huawei . Takže jestli by se ta bílá anténa dala přifařit k němu ?
Přílohy
IMG_0569.JPG
(115.38 KiB) Staženo 96 x
IMG_0568.JPG
(36.52 KiB) Staženo 106 x
IMG_0567.JPG
(81.04 KiB) Staženo 113 x
Zmije

#2 Příspěvek od Zmije »

Pochybuju, že je anténa aktivní, jestli má stejný konektor, tak spojit půjde. Ačko vysílá kolem 5.8GHz kdežto b/g na 2.4GHz, bude kapku problém s nepřizpůsobením, pokud bude zaplé a.
PS: docela zmatený dotaz.
ok1hga

#3 Příspěvek od ok1hga »

BOBOBO píše:Ta anténa v bílé krabici je aktivní ?

není, je to pravděpodobně biquad cca 10dB
BOBOBO píše:Půjde spojit s tou 54kou ?

je to otázka kompatibility obou karet mezi sebou, těžko radit, chce to zkusit . . .
BOBOBO píše:Na kabelu od kyslíku je modem huawei . Takže jestli by se ta bílá anténa dala přifařit k němu?

dala, pokud je stejný konektor . . .

pokud se "huawei" dá zapnout jako AP, dej k němu tu bílou anténu a běž do toho druhého baráku zkoušet, co a jak bude fungovat.

potom dej vědět jak jsi dopadl . . .
BOBOBO

#4 Příspěvek od BOBOBO »

To nemohu já , jsem jen uživatel , pozvu kámoše a jen mu budu přes vás radit . :D Jen více návrhů . Zmateně to je proto , že jsem líný přepisovat a ten dodatek byl potřeba , ale kdo chce , ten si to dá dokupy . :D Prostě se jen ptám na možné křížení všech komponent . To jsem ještě nedošel k tomu , odskřípnout tu napevno přidělanou antenu a tu bílou tam naroubovat . Prostě se bastlí , jen potřebuju základní info , neb toto budu činiti jen jednou , pro sebe , slibuji .
paveltl

#5 Příspěvek od paveltl »

Podle konektoru je ta bílá anténa jen pasivní a jestli má stejný konektor jako je na kartách (na první pohled vypadá že má), tak ji tam klidně připoj. Je to tahle http://www.alza.cz/panelova-antena-pan-10-d71775.htm
Ta druhá karta je CISCO a je v podstatě stejná jako ta 54, jen asi starší.

Napřed musíš na huawei zapnout Wifi a nastavit šifrování.
Bohužel ta pevná anténa je jen kus drátu, uvnitř připojený přímo do DPS, žádný konektor na připojení jiné antény to nemá, ale to by asi nebyl problém dobastlit.

V druhým baráku dáš do PC třeba tu 54, k ní připojíš bílou anténu a dáš vyhledat bezdrátové sítě. Když uvidíš tu svojí, dáš se k ní připojit a vložíš kód. Pak už jen stačí vyzkoušen internet.

Blbý ovšem je, že ty modemy jsou primitivní. Tedy nevím jak tohle, ale Zyxell byl tak ořezaný že uměl jen internet, předávat data mezi Wifi a LAN už neuměl. Takže pak budeš muset vyzkoušet jestli jde přenášet data mezi počítači.

Záleží jak ty baráky jsou vzdálený. Před lety jsem na stejný modem připojoval USB klíčenku s anténkou nějaký 4dBi a těch 50m mezi baráky od tý doby běhá bez potíží. Ty máš 10dBi anténu a tak bys na tom měl být lépe.

PS: předpokládám že máš klasický ADSL modem, ty nový VDSL už totiž nemají antény venku. Jeden takový se mi doma zrovna válí, tak ti můžu udělat postup i s obrázky z nastavení.
BOBOBO

#6 Příspěvek od BOBOBO »

Pokud neuspěju s kámošem , rád nabídku využiju . Zdravím a děkuji
Odpovědět

Zpět na „Výpočetní technika“