Jak vyměnit starou pračku za novou? Zkušenosti?
Moderátor: Moderátoři
- tatramacek
A kutilmile - nelituju tě
- kevin_mitnick
humanit píše:Co mám udělat s 10 let starou funkční pračkou (Philco WMN 862, občas vynechá ždímání)? Mám ji rozebrat a odvézt do výkupu starého železa, nebo se dá vnutit dodavateli nové pračky jako elektroodpad?
Dekovat Bohu za to, ze mam kvalitni pracku a poradne vycistit programator at zdimani nevynechava. Mama se nechala napalit pred tremi lety. Svou dobrou pracku (whirlpoolku z roku 2000) dala teticce a ona si koupila novou - taky whirlpool. Teta na te stare pracce pere dodnes a mama musela tri mesice po skonceni zaruky resit novou pracku...
- tatramacek
http://www.nakupka.cz/vyrobek/pracka-el ... -106510-w/
- tatramacek
Uvidíme, jak dlouho vydrží. Další dvě babičky mají od roku 1999 vrchem plněný Whirlpool AWG640. Je sice značně zastaralý a stál jenom 11000 Kč, ale slouží dodnes...
V domácnosti máme od roku 2002 Electrolux EWT1050. Po devíti letech pilné služby bylo akorát nutné vyměnit čerpadlo vypouštění a uhlíky v hlavním motoru. Nestálo to majlant a od té doby zase slouží... Možná jsem to zde již někde dříve psal...
nebo
http://www.ebastlirna.cz/modules.php?na ... rect+drive
Prostě a jendoduše: Budeš raději občas měnit uhlíky, nebo výkonové budicí tranzistory?
Také máme doma pračku z roku cca 2000 a o výběru nové přemýšlíme spíš proto, abysme v případě závady nemuseli vybírat narychlo, než že bysme tu současnou chtěli nechat rozmlátit.
(Nemusí mít platnou revizi.)
(Celkově budu raději, když se to obejde bez papírů.)
humanit píše:Co mám udělat s 10 let starou funkční pračkou (Philco WMN 862, občas vynechá ždímání)?
Až při rozebírání jsem zjistil, že po výměně kříže opravář nedomáčkl konektor zespodu programátoru. Nadají se tam dostat ruce a jde to hodně ztuha. Taky neždímala a když se to zmáčklo jinak, tak ždímala, ale netočila při praní. Ale to byla stařenka rv 1993.