Předběžně sháním programátora

Jestliže poptáváte nebo hledáte osobu(y) k vyřešení nějakého problému, popř. nabízíte SERIÓZNÍ zaměstnání související s elektronikou.

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
feliz_navidad

Předběžně sháním programátora

#1 Příspěvek od feliz_navidad »

Předběžně sháním programátora pro vytvoření následujícího SW:
Ze 2 zařízení, připojených přes převodníky RS232/Ethernet na lokální počítačovou síť je vysílán datový telegram o délce cca 100byte (autor protokolu jsem já). Požadovaný SW by měl tyto telegramy zachytit a zpracovat do společného textového souboru s danou strukturou. Další požadavek je, aby SW běžel jako služba operačního systému Windows Server 2008 64bit. Buď bude využívat virtuální sériový port, nebo bude komunikovat přímo s převodníky dle standardu RFC2217 a RFC854. Je mi jedno v čem bude vytvořen, musí však být ve výsledku vygenerován v legálním návrhovém prostředí. Počátek případné realizace cca za měsíc, poté doba na vytvoření 4-5 týdnů. Odměna dle dohody.
mtajovsky

#2 Příspěvek od mtajovsky »

Vypadá to celkem jednoduše, ale ďábel se skrývá v detailech - jaká má být konfigurovatelnost, škálovatelost atd. Není mi jasná uloha virtuálního COM, jestliže bude komunikace probíhat pomocí UDP - píšete o datagramech. Dál mi není jasná role Telnetu, když píšete, že autorem protokolu jste sám. Převodníky RS232<->TCP/IP, co znám, jsou transparentní. Řekl bych, že obě tyto věci (COM a Telnet) jsou při existenci proprietárního protokolu v principu zbytečné.

Jistou potíž bych viděl v tom, že ne každý má k dispozici Windows Server 2008 64-bit a tudíž vývoj by například probíhal na W7 64-bit nebo WinXP 64-bit s jistým rizikem při přenosu na cílový systém. Dokonce mám dojem, že by na 64-bit systému měly běžet 32-bit služby, protože služba je v podstatě běžný non-okenní program, běžící pod účtem LocalSystem.
feliz_navidad

#3 Příspěvek od feliz_navidad »

Programátor sehnán.
Odpovědět

Zpět na „Poptávka služeb, nabídky zaměstnání“