zohnal som si do dielne tento starsi homemade citac bez PIC postaveny podla navodu z casopisu ELMIX 2/1994.(v prilohe)Problem je v tom ze presnost na vyssich frekvenciach je trochu mimo.Napr na CB rucnej radiostanici na freq 27.405 mhz citac zobrazi 27.191 mhz.(Na rozsahu 25mhz.Audio vystup z CD napr 15khz ide celkom presne.)Doladzovacim kapacitnym trimrom sa da posunut cca +/-10khz.Vsimol som si ze oproti navodu je tam pouzity krystal nie 4.000mhz,ale 4,433mhz.Po osadeni krystalu 4.000mhz zobrazuje citac 29.XXX.Podla navodu sa daju pouzit rozne krystaly a prepojkami na doske oscilatora sa to prispobi na dany krystal.Ten co to poskladal,asi nemal potrebny Xtal a nejako to prisposobil na ten co mal.Skusal som este ine Xtaly 4.433.Jeden isiel o 10khz dole a druhy o 5khz hore.Da sa tomu nejalo pomoct?
Dalsi problemom je ze vstup A,(do 1ghz) nefunguje.Pri 27.405 ukazuje len 6.XXX mhz a na pmr rucku to nereaguje vobec.Ten vstupny kablik z konektora do pl.spoja je v poriadku?Zda sa mi zbytocne dlhy.
Dokumentacia:
http://uloz.to/xJfckBf/citac-uc001-pdf
[url][/url]