Impedance výstupu u Tesla music 70/130

Opravy a závady na MG, RMGF, CD, zesilovačů, receiverů, reprosoustav

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
bourvil

Impedance výstupu u Tesla music 70/130

#1 Příspěvek od bourvil »

Zdravim vespolek!

Neda mi to ale i po precteni spousty debat mi neni jasne jak je to s vystupem zminovanych zesilovacu. Kazdy z techto aparatu ma vystup na 100V linku a potom 15 a 8 ohmovy vystup - psechny tri moznosti jsou proti spolecne "nule" Potud chapu a nic nenamitam.

Ale kazdy ze zminovanych zesu ma DVE zasuvky spojene paralelne. Tedy pokud do obou pripojim osmiohmove reproduktory vystupak je pote zatizen jen 4 ohmy. Pokud pripojim dve patnactiohmove sestavy tak bude vysledne zatizeni lehce pod osmi ohmy - je tato uvaha spravna?

Potom by teoreticky nemelo vadit pripojit na osmohmovy vysup jedno ctyrohmove repro a na patnactiohmovou zasuvku jedno osmiohmove repro. Proc by tam delali dve zasuvky pokud by byla vyuzitelna jen jedna? Chapu to tak, ze oznaceni 8 a 15 ohm je bezpecnostni a je vlastne zdvojnasobeno tak aby nekoho nenapadlo pripojit dve ctyrohmove bedny coz by byla pouze dvouohmova zatez.

Nebo je v tom jeste jinej figl? Nejak mi to evidentne nedocvaka a nebo nevim co chteli konstrukteri vlastne rici.

Za reakce diky!
Sendyx

#2 Příspěvek od Sendyx »

Už se to tu někde řešilo, na výstup 8 ohm (pouze 1) se připojilo 8 ohm reproduktor, dva 16 ohm zároveň se připojily na 8 ohm svorky. Je to jasné ?
bourvil

#3 Příspěvek od bourvil »

Aha, takze pokud jsem chtel pripojit dve bedny naraz tak obe musely byt 15ohmove (a kazda jednotliva pripojena jako 8 ohmova). A pokud mam bedny osmiohmove tak pripojovat pouze po jedne - naraz obe pripojit nejdou. 4ohmovou bednu nepripojim nikdy a nijak.

Stejnak mi pripada, ze z pohledu dnesniho spotrebitele to nebylo moc user friendly ale takova je holt doba. A dvoji pripojeni se evidentne zas tak casto nepouzivalo
ok1hga

#4 Příspěvek od ok1hga »

bourvil píše:Aha, takze pokud jsem chtel pripojit dve bedny naraz tak obe musely byt 15ohmove (a kazda jednotliva pripojena jako 8 ohmova). A pokud mam bedny osmiohmove tak pripojovat pouze po jedne - naraz obe pripojit nejdou. 4ohmovou bednu nepripojim nikdy a nijak

aby to bylo jasné i neznalým . . .
Přílohy
vystup-music70_parametry.jpg
(31.97 KiB) Staženo 143 x
vystup-music70.jpg
(78.03 KiB) Staženo 158 x
Odpovědět

Zpět na „Audiotechnika“