ORAVA TVP720, chassis 11AK37, obraz sfarbený do červena

Poradna určená pro amatéry

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
Shimi1

ORAVA TVP720, chassis 11AK37, obraz sfarbený do červena

#1 Příspěvek od Shimi1 »

Zdravím všetkých priaznivcov elektrotechniky. Dostal sa mi do rúk TVP Orava720 chasis 11AK37-11 na ktorom sa sfarbuje obraz do červena a v repro sa ozývalo pukanie. Vymenil som IO TDA7269 zvuk už je v pohode. Vymenil som IO TDA6108JF osadený na doske od obrazovky v domnení že bude asi vadny, no obraz sa o moc nezmenil. Keď som odpojil pin pl600, obrazovka svietila na zeleno a bolo na nej vidno pruhy. Po opetovnom pripojení obraz nabehol pekne a farby boli vporiadku, no asi po 1/2 minute zasa zostal obraz sfarbený do červena. Mohlo by byť vadné VN trafo, alebo niektorý z tranzistorov alebo kondikov? Ak máte niekto skúsenosti prosím o radu. Ďakujem
otakarv
Kontaktovat uživatele:

#2 Příspěvek od otakarv »

Shimi1 píše: Keď som odpojil pin pl600, obrazovka svietila na zeleno a bolo na nej vidno pruhy.

Můžeš mi popsat(vysvětlit)kde se zmíněný pin pl600 nachází?Nějak jej v schémě nemohu najít.
Philip_Fry

#3 Příspěvek od Philip_Fry »

Ano, může být vadný nějaký kondík nebo tranzistor. Nebo taky něco úplně jiného, ale VN trafo s tím nemá nic společného. Pokud Ti tyto rady připadají hloupé, pak ano, jsou hloupé. Nebyly by, kdybys alespoň změřil napětí na katodách a podle toho uvažoval.
Shimi1

#4 Příspěvek od Shimi1 »

pin pl600 sa nachádza vzadu na doske, vedla sú osadené c632, r647, r648, d610
žiadne rady sa mi nezdajú hlúpe, napetie skúsim zmerať, kondenzátory vyzerajú opticky vporiadku a na každom som niečo nameral, takže by nemali byť špatné
otakarv
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od otakarv »

kondenzátory vyzerajú opticky vporiadku a na každom som niečo nameral, takže by nemali byť špatné

Zajímalo by mě které myslíš kondenzátory a ještě více co jsi na těch kondenzátorech naměřil.To tvrzení a na každom som niečo nameral,je velice široký pojem.
Také je potřeba měřit napětí jak psal Philip_Fry.
jezevec
Hlavní moderátor
Kontaktovat uživatele:

#6 Příspěvek od jezevec »

To zas bude výživné vlákno, vždyť tazatel nemá ani páru o tom, jak fungují jednotlivé obvody.
BOBOBO

#7 Příspěvek od BOBOBO »

OT Tak je nech bádat , vždyť jsou alespoň ve správné sekci . :D
Odpovědět

Zpět na „Televizory, monitory a projektory - PORADNA pro amatéry a začátečníky“