Kontrola funkčnosti
Moderátor: Moderátoři
Se zapojením podle "Bernard"a by se dalo dosáhnout ještě nižšího úbytku, ovšem hodně záleží na provedení toho vinutí. Vyhodou tohoto zapojení je, že výstupní kontakt je zcela oddělen od obvodu.
- djgladiator
Děkuji
Zbytečná citace celého předchozího příspěvku vymazána.Viz PRAVIDLA, odst.14b)
Hill
- djgladiator
- djgladiator
- djgladiator
- frantajetel11
Vezmeš jazýčkový relé tohohle typu http://www.tme.eu/html/CZ/jazyckova-rel ... pelny.html a surově mu ulomíš ty dvě prostřední nohy od původní cívky. Na to tělíčko dáš oboustranou samolepku, aby vinutí neujíždělo. Namotáš potřebný závity, potřebným drátem (podle proudu) pak to celý smrskneš do smršťovačky. Když tam bude větší vrstva, tak bude potřeba ty krajní nohy (od kontaktů) prodloužit. To co je na fotce je pro proud 4A a vyšlo mi tam 7 závitů...
- Přílohy
-
rele01.jpg- (49.2 KiB) Staženo 115 x
Ubytek prakticky nulovy, funkcnost zajistena.
- djgladiator
Je to parádní řešení, líbí se mi to i takhle na tom cupexitu, je to takové pěkně uhlazené. Potřebuji tohle pro 2 stejné spotřebiče, tak se mi to přesně hodí
Ještě jednou díky moc!
termit256: Nějak nechápu, jak obvody uvedené v Tvém odkazu můžu použít pro dané zadání?
- frantajetel11
djgladiator píše:...Myslíš, že ten úbytek napětí (při 80ti závitech) bude markantní?...
Nebude to nijak tragický - počítej průměrně 4cm délky drátu na jeden závit.
Ještě má tenhle systém jednu "výhodu" - na sepnutí je sice potřeba větší proud, ale na udržení seplýho kontaktu už stačí menší ... takhle přesně se chová žárovka při zapnutí.
Co s tím budeš hlídat?
P.S. do tý původní cívky bys stejně 0,5A nenacpal (teda nacpal, ale při drobet jinym napětí a to už by ta cívka byla dávno v kopru