?? velký jas AV2 GRUNDIG

Servisní část určená pro profesionály

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
pepaj

?? velký jas AV2 GRUNDIG

#1 Příspěvek od pepaj »

zdravím, stala se mi taková zajímavá věc pripojil jsem vidoe panasonic na scart 2 navolil na videu scartku obraz naskočil a z ničeho nic se přidal jas na AV2/kam bylo video připojené/ jinak AV1AV3TV normal. I když odpojím video je to pořád stejný. Tv je GRUNDIG ST 63-712 nic/top a stáhnout jas nejde protože nemám orig dalkové, ale na všech ostatních prog je jas ok. díky az radu
MetalGod

#2 Příspěvek od MetalGod »

No nevim, plácněte mě kdyžtak někdo přes hubu, ale nemá bejt mezi pinem pro vstup videa na scartu a zemí odpor (myslím 75 ohmů)?
Co když je tam student?
Kdo není ve dvaceti levičák, nemá srdce,
kdo je levičák ve čtyřiceti, nemá rozum.
— Winston Churchill
miroja

#3 Příspěvek od miroja »

metalgod píše:No nevim, plácněte mě kdyžtak někdo přes hubu, ale nemá bejt mezi pinem pro vstup videa na scartu a zemí odpor (myslím 75 ohmů)?
Co když je tam student?

Mas pravdu, slusni vyrobcovia tam davaju odpor, no ak by sa "zrazu stratil" tak to by aj tak nemalo mat velky vplyv na jas, ked uz tak na kontrast ked tam pusti signal.
MetalGod

#4 Příspěvek od MetalGod »

Tak to si jenom myslíš!
K C110ST jsem dělal videovstup pomocí TV modulátoru ze starýho videa.
A tos měl vidět ten obraz, když tam ten 75 ohmovej odpor nebyl!
Kdo není ve dvaceti levičák, nemá srdce,
kdo je levičák ve čtyřiceti, nemá rozum.
— Winston Churchill
miroja

#5 Příspěvek od miroja »

Tak aby si to mohol overit co Ti radi Metalgod skus pridat odpor 75 ohm (dva paralene 150ohm) aj zvonku va videovstup v SCARTe a telkac ani nemusis rozoberat. Ak to pomoze, hladaj studaky okolo SCART konektora.
Hill
Administrátor

#6 Příspěvek od Hill »

S jasem to pozorovatelně nehne, barevná televize si přece upíná na černou sama, její úroveň se s nastavením jasu mění.
Úroveň bílé závisí na amplitudě videosignálu.
A skutečně, pokud má vstup pro video impedanci podstatně vyšší, než 75 ohmů, si s tím televize buď neví rady (rozpadání synchronizace a podobné lahůdky), nebo už dojde k ořezání bílé.
Výstupní odpor videa a vstupní odpor televize musí tvořit dělič 1:1, takže se od začátku počítá s tím, že naprázdno na výstupu bude amplituda signálu dvakrát vyšší. Teprve po zatížení tím odporem bude akorát.
Studeňáky kolem konektorů nejsou nijak vzácné a při opakovaném narvání a vyrvání scartu může odpadnout i některá z okolních součástek.
pepaj

#7 Příspěvek od pepaj »

s av konektorem se nijak pri te prilezitosti nehybalo jen jsem zapnul v menu videa scart byl navolen dekoder. jakmile se to prehodilo uz byl vetsi jas ale obraz a zvuk beze zmen. stejny jas je i pri vyndanem scartu cerne pozadi je svetlecerne jinak av1 av3 normal diky za rady sryČJ
urbanek
Kontaktovat uživatele:

Re: ?? velký jas AV2 GRUNDIG

#8 Příspěvek od urbanek »

pepaj píše:.... a stáhnout jas nejde protože nemám orig dalkové, ale na všech ostatních prog je jas ok. díky az radu

Možná teď řeknu blbost, ale pokud vím tak některé líp vybavené TV si pamatují nastavení jasu, kontrastu a sytosti pro každou předvolbu zvlášť. Není to tento případ? Nenastavil někdo u AV3 moc velký jas (a když není orig. DO tak nejde stáhnout)?
Odpovědět

Zpět na „Servis televizorů, monitorů a projektorů - PROFI sekce“