Sháním návod k elektronické stavebnici ALFA

Sháníte nebo nabízíte nějaký návod, schéma, manuál, katalogový list (datasheet) ?

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
EKKAR

#16 Příspěvek od EKKAR »

Předtím to jednoduše NECHODILO - teď už chodí i ty dřívější odkazy (vyzkoušeno).
Nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...
A kutilmile - nelituju tě :mrgreen: :mrgreen: !!!
AlesALF

#17 Příspěvek od AlesALF »

jj, oni tam vlastně psali, že jim to může chvíli trvat než se to objeví na serveru. A já jsem ty odkazy házel hned po nahrání souborů, takže to asi bude to zpoždění. :wink:
kulikus
Kontaktovat uživatele:

#18 Příspěvek od kulikus »

To AlesALF: Díky, díky!

Překvapilo mne zapojení na str. 16. Kde se detekuje signál?

Překvapilo mně také, že tam nemají audion nebo zapojení pro AM vysílač s použitím sluchátka jako mikrofonu (koumám jak na to). Bzučák s paralelně připojeným kondem a sluchátkem k cívce relé už dělal dost kravál. To děcka potěší.

Dokonce by tam asi šel nadrátovat vysílač bez baterií podle webu OK1IKE. Mikrofon funguje jako zdroj energie pro oscilátor a zároveň moduluje.

V kombinaci s ručkovým měřákem jde postavit laděný indikátor síly AM signálu. Měřák by šel nahradit výškou tónu sluchátka.

Jsem velmi zvědav na manuál k ALFA2. Myslím, že ve stavebnici Voltík (viděl jsem jen zběžně) se zapojení pro vysílání nevyhýbají. Našel by se laskavý majitel s pochopením pro share i tohoto manuálu? Díky.
kulikus
Kontaktovat uživatele:

#19 Příspěvek od kulikus »

Ponouknul jsem výrobce k další variantě v osazení ve stylu ALFA.
Odpovědět

Zpět na „Návody, schémata, manuály, literatura, katalogové listy (pouze pro registrované)“