Kdo chce Androida na PC či NB ?

Počítače stolní, notebooky, tablety, tiskárny, scanery a vše, co nějak souvisí s PC

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
p32

Kdo chce Androida na PC či NB ?

#1 Příspěvek od p32 »

Stačí si vybrat, stáhnout a instalovat. Nejlépe na čistý harddisk. :wink:

http://www.android-x86.org/releases/releasenote-4-0-rc1
Gringo_Joe

#2 Příspěvek od Gringo_Joe »

Known issues
....
No Ethernet support.

Obrázek
p32

#3 Příspěvek od p32 »

MetalGod

#4 Příspěvek od MetalGod »

Ethernetová podpora (a podpora čehokoli jinýho) se tam dá došolichat vcelku snadno, například dokompilovat potřebný ovladače a "zasunout" je za běhu do jádra, ale radši bych si stáhnul zdrojáky jádra, konfiguraci androidního upravil (povolil potřebný ovladače a zakázal ty nepotřebný) a celý to zkompiloval. Možná tam bude chybět ifupdown (a namísto něj tam bude nějaká googlovina), ale to by taky neměl bejt problém.
Ale Androida bych teda nechtěl, Debian je Debian :)
Kdo není ve dvaceti levičák, nemá srdce,
kdo je levičák ve čtyřiceti, nemá rozum.
— Winston Churchill
p32

#5 Příspěvek od p32 »

No, to bych tě fakt chtěl vidět na tabletu nebo telefonu s Debianem. :wink:
Vojta7

#6 Příspěvek od Vojta7 »

A já tebe s Androidem třeba na notebooku bez dotykového displeje a rozlišením přes 800x600. Zítra si to znovu nainstaluji na VirtualBox a ukážu ti, jak to vypadá... Před Debianem preferuji Ubuntu, ale Androida NIKDY.
no_-_name

#7 Příspěvek od no_-_name »

o patro níž je to i s ethernetem pokud jsem to dobře pochopil http://www.android-x86.org/releases/releasenote_0_9
~Nestavte se mi na odpor! - Georg Simon Ohm ~
keemo

#8 Příspěvek od keemo »

Bez dotykoveho displeja... A k comu myslis ze sa predavaju dokovacky s pridavnou bateriou,klavesnicou a touchpadom????
kazdy lepsi tablet/notes ma minimalne hd displej...
MetalGod

#9 Příspěvek od MetalGod »

p32: Taky nikde netvrdím, že bych tam chtěl cpát Debiana, i když na druhou stranu, MeeGo je na Debianu založený. Kdyby se ořezalo jádro, kdyby se dal jinej bootloader, jiný prostředí a aplikace, tak Debian může směle běžet i na tabletu.

Vojta7: Vždyť je Ubuntu z ~97% Debianem... :?
Kdo není ve dvaceti levičák, nemá srdce,
kdo je levičák ve čtyřiceti, nemá rozum.
— Winston Churchill
p32

#10 Příspěvek od p32 »

MetalGod: však já to bral jako hec, protože jsi uhýbal někam jinam. Je to jen a jen o tom, že si každý může na PC nebo NB vyzkoušet slavný Android ve verzi 4 a samozřejmě není problém i bez myši, když tam má dotykový displej což např. Vojta7 vůbec nepochopil a plete si to s něčím jiným. Je jasné každému, co umí trochu číst, že Android je vlastně Linux v jiné podobě, ale šlo pouze o to, že si někdo může vyzkoušet něco (i když v osekané podobě) než si to naslepo koupí na tabletu nebo telefonu.

Vojta7: ty jsi ještě opravdu neviděl telefony nebo tablety s rozlišením větším než 800x600 ? Protože já na PC i NB už viděl rolišení 800x600 a dokonce i menší. Je to jen věc rozlišení, velikosti bodu a úhlopříčky daného displeje. :wink:
Odpovědět

Zpět na „Výpočetní technika“