Regulátor Komextherm RVT 052 220, oprava
Moderátor: Moderátoři
Regulátor Komextherm RVT 052 220, oprava
Všem děkuji za každou radu.
Čidlo TV je pro vodu a TA je venkovní.Pokud se prohodí,pak regulátor tahá servo pouze jedním směrem.Na knoflíky nereaguje.
V tomto regulátoru není čidlo TV-J ale TV.Tato čidla se od sebe podstatně liší .Již jsem o tom zde na foru psal.Je zde i tabulka hodnot.
Dnes jsem měřil odpor čidla při teplote cca 20°C a nameřil jsem cca 1800ohm a když jsem toto čidlo nahradil odporem 680ohm tak to začlo zavírat servo tak to asi bude znamenat že tam mám špatné čidlo.
Nemáte někdo na prodej starší čidlo? Nechci kupovat zase nové za 400kč a pak jen zjistit že jsou to zase vyhozené peníze.
Mám od předchozího majitele špatně zapojené spínací týdenní hodiny v regulátoru RVT 052. Pořídil jsem nové, programovatelné (Grasslin fmd150), ale nevím, kam co zapojit, protože hodiny, které instaloval předchozí majitel mají pouze 4 kontakty, a já mám od plošnáku 5 drátů. Jde mi především o zapojení konektorů č.:3, 4, 5. Konektory č.:1 a 2 by měly být pro oběhové čerpadlo, ale pro jistotu bych poprosil i o toto zapojení. Jde mi hlavně o barvy drátů vedoucím ke konektorům, a o číslo na desce plošného spoje. Hodně by mi pomohlo třeba i detailní foto zapojení, nějak už bych si to přebral... Předem Vám všem děkuji za ochotu...
p.kocum@seznam.cz