Náhrada pozistoru EPCOS T209

Náhrady součástek všeho druhu, informace a dotazy k součástkám

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
555

Náhrada pozistoru EPCOS T209

#1 Příspěvek od 555 »

mohl bych prosím místo něj použít EPCOS T122 anebo T890 ANEBO epcos t250?
V životě se člověk učí nejdřív chodit a mluvit. Později se pak učí sedět a držet hubu.
555

#2 Příspěvek od 555 »

mám tu ještě jeden ten bílý takový označení má 96624 PH99213

odpor má 20ohmu/2K2

ten epcos T209 mají na AME k němu napsáno 10ohmu/2K2

šel by tento použít?
V životě se člověk učí nejdřív chodit a mluvit. Později se pak učí sedět a držet hubu.
KUBO

#3 Příspěvek od KUBO »

„Hľadáme nepoznané, spoznávame nehľadané. Strácame to cenné, ceníme si až stratené. Milujeme všetko zradné a zrádzame milované.”
Pozdravuje Vás Martin
555

#4 Příspěvek od 555 »

momentálně je tam ten ,bílý jak jsem psal výše.zrovna koukám na tom na film
KUBO

#5 Příspěvek od KUBO »

teraz ti to ide, ale neriskoval by som vyhorený byt. prečo sa asi v schémach pri pozistoroch uvádza výkričník !!!
„Hľadáme nepoznané, spoznávame nehľadané. Strácame to cenné, ceníme si až stratené. Milujeme všetko zradné a zrádzame milované.”
Pozdravuje Vás Martin
555

#6 Příspěvek od 555 »

to je mi jasný,ale myslíš teda že ten pozistor tam nemůže být ten co tam je ted?
555

#7 Příspěvek od 555 »

ale pokud se někomu chce,prosím Vás napište mi teda co se stane teda čase s tím pozistorem a celým obvodem deagussing,že třeba teda až časem,začnou hořet ty degaussing cívky.už to tu běží cca 5 hodin
kokun

#8 Příspěvek od kokun »

555 píše:to je mi jasný,ale myslíš teda že ten pozistor tam nemůže být ten co tam je ted?

Asi může - jen nebude ten degaussing tak účinný, kvůli jeho dvojnásobnému odporu (namísto 10Ω máš 20Ω!), do cívky proteče menší proud :wink:

A znáš princip pozistoru?
Jak ti tam po 5-ti hod. můžou hořet cívky, když přes ně ten proud protéká jen desítky, či stovky milisec. - pak (po zatlumení) ten proud klesne na zanedbatelnou hodnotu :roll:
Přílohy
PTC MZxx TYPE.pdf
Degaussing - zapojení a charka
(27.14 KiB) Staženo 171 x
Honza - kokúň

#9 Příspěvek od 555 »

Ale čili prostě jednoduše řečeno nemůže se stát že ,,TV začne hořet"

EDIT: nemohu prostě si dovolit to,objednat pozistor originální,když mám za opravu 100kč.to prostě nejde.mě fakt jde jen o to,aby se nestalo,že cívky začnou hořet,to že nebude fungovat demagnetizace naplno mě až tak nevadí (když stejně je tato TV na měsíc-než dostane výplatu a koupí si LCD) :cry: kdyby řekl jo,záleží mi na ni a nechci nic jinýho zatím.Pak není problém objednat originál.Ale on chce LCD :roll:
kokun

#10 Příspěvek od kokun »

Když tě zákazník nutí do opravy za 100,-Kč, tak ho máš buďto odmítnout (protože jen poštovné bude vyšší), anebo pokud mu nakonec chceš vyhovět (a to i za tuto nereálnou cenu), tak mu tam nedávej žádný.
Telka bez něj ten měsíc taky pojede, pokud si nezmagnetuje masku obr. zvenčí (nějakým magnetem) sám.
A pokud si ji i zmagnetuje, tak je to jeho problém - za 100-ku se přece dělat nedá a když dá, tak ne pořádně (to by si měl i ten zákazník uvědomit).
Jen mu řekni, ať si klidně jde koupit to LCD - ale jeho příp. opravu ať si objedná rovnou ve SD :wink:

Nwm proč bychom právě my (v tomto našem oboru) měli neustále "ustupovat" našim zákazníkům (nechat si diktovat cenu za opravu) a dělat prakticky zadarmo.
Už jste viděli třeba nějakého právníka, aby si nechal diktovat cenu klientem? Zaplatíš (co si řekne) a ani nemrkneš :roll:
Honza - kokúň
Kontaktovat uživatele:

#11 Příspěvek od Habesan »

Ale dovedu si představit člověka, který, když mu právník řekne, kolik by stálo řešení jeho problému se sousedem, řekne: "To mu radši rozbiju hubu.".

Koupit si LCD za nejbližší výplatu je ubohost...
Ať si raději zaběhne na SD pro jinou, zdravou, CRT.
Sháním hasičák s CO2 "sněhový", raději funkční.
(Nemusí mít platnou revizi.)
(Celkově budu raději, když se to obejde bez papírů.)
Sesi

#12 Příspěvek od Sesi »

Mám tu Epcos T707 a T890, pak BC comp. 96706(bílý).
Odpovědět

Zpět na „Součástky“