Záložní akumulátor na dobíjení mobilu
Moderátor: Moderátoři
Záložní akumulátor na dobíjení mobilu
Našel jsem tohle:
http://www.dealextreme.com/p/aa-battery ... 048?item=3
Mám k tomu dotaz, jestli k tomu je potřeba nějaká elektronika, nebo je to jen držák na 4 AAčka, vyvedený na USB konektor. Kdybych si to chtěl doma udělat, tak jestli by se tam nehodil nějaký LDO regulátor napětí, nebo něco, neboť já nevím přesně co mobil "snese". Díky za rady
nechce se mě dávat nehorázný peníze za profi akupacky od belkinu atd..
- forbidden
- Kontaktovat uživatele:
Případně si na něj můžeš přidělat kličku a točit rukou.
Jinak co se týče výdrže baterie u mobilů- starší kousek bych moc nedoporučoval (např. Nokia 3310 má odběr ve Stand-by asi 1mA trvale)- není to tak moc, ale na výdrž to má vliv. U novějších platforem (DCT4, BB5) je toto už ošetřeno a telefon bere trvale jen kolem 100 mikroA. Další věc, na kterou se docela zapomíná, je souvislost mezi velikostí LCDčka a odběrem telefonu- čím větší telefon, tím větší odběr (více LEDek v podsvícení, silnější LED).
Doporučuji třeba Nokii 100, reálná výdrž ve Stand-by je až 14 dní. S několika krátkými hovory se třeba dostaneš na 7 dní. Telefon stojí cca 750 kč. Pokud si dokoupíš náhradní baterii a před odjezdem do divočiny nabiješ obě do plna, mohl bys (bez hraní her a SMSkování) vydržet těch 14 dní.