Mix Tesla AZL160, ako funguje echo?
Moderátor: Moderátoři
Mix Tesla AZL160, ako funguje echo?
Zohnal som si tento pult a chcem s opytat skusenejsich ako na nom funguje echo.Pri privedeni signalu do hocktoreho vstupu /1-16/ mozem krutit gombikmy Echo 1,2 a aj na vystupnych tahovych potenciometroch pridavat ale nic sa nedeje z vyslednym zvukom.Preto sa pytam ako to vlastne na tom mixe to Echo funguje?
Servisny navod mam ale tam som sa o tom moc nedozvedel.
A kutilmile - nelituju tě
Když jsem začínal,tak jsem koupil jetý 24 vstupý u kterého byl záručák s částkou kolem 40.000kč
EKKAR píše:Jestli se nemejlím, říkalo se tomu "Echolana" nebo tak nějak...
jo jo, nemejlíš říkalo se tomu ECHOLANA a začátkem osmdesátých let se to prodávalo jako StudioEcho a sám jsem s tímto přístrojem taky přišel do styku na vojně, když jsem zvučil místní kapelu . . .
Měly se tam používat kazety s nekonečnou smyčkou pásku, ale stále se to muchlalo, nebo trhalo, takže jsem používal jen asi 60cm slepeného pásku. Protože ale ten pásek stál zaprd, měl jsem jich připravených spoustu a po půlhodině jsem je musel vyměňovat . . .
Stefan31
- Přílohy
-
Súcasný stav.jpg- Súčasný stav
- (232.48 KiB) Staženo 268 x
S pultem M24-4-4 byly od samého začátku problémy – studeňáky. Citlivost pro echo měl taky mizernou, ale protože s pultem byla dodána i servisní dokumentace, schema – nebyl problém upravit citlivost na modulu desky Echo. Připojení externího echa je pomocí konektoru DIN, teď nevím který pin je vstup-výstup efektového signálu, musel bych se podívat do dokumentace, do poznámek..
Jinak M16-4-4, který mám dnes (v depozitáři) je pozdějšího data výroby a - dá se říci - je ve velmi slušném stavu, dělal jsem jeho kompletní repasi včetně vestavby digitálního echa a fantomového napájení +48V.
Kdyby to někoho zajímalo, mohu podat technickou zprávu…
- Etmipamidzi
Až na použité - v tej dobe veľmo dobré Teslácke operáky je to výborná koncepcia, sú tam použté vstupné symetrizačné transformátory - vajíčka...dnes ich zháňajú za veľké prašule
má to dva dozvukové kanály, dva odposluchové a 4 grup výstopy...
PFL výstup - na sluchadlá atd.
Mám ho tiež,ale využitie len občas na akciách...po repase funguje super...
- Etmipamidzi