Jak protáhnout pračku širokou 60cm dveřmi širokými 59,5cm?
Moderátor: Moderátoři
Spravit ten kus"demontovatelny" nie je problem-zalezi na vynaliezavosti a samozrejme sikovnosti.
Ak by si pouzil kotuc 2mm,tak prave tolko by ti chybalo na spodku zarubne,co vyriesi troska silikonu.Rezacie kotuce sa daju dokonca kupit aj o hrubke 1 mm.
Bielym silikonom by sa dal zamaskovat aj samotny spoj.Zrazit hrany a malicku medzeru vyplnit...
Z koupelnové strany jsem to vyrval všechno. Budu tam muset doplnit 3cm materiálu. Na přední straně 15mm a na zadní asi 30mm. Takže než fošnu 3cm, raději slepím dvě tenčí prkýnka.frantajetel11 píše:Já nějak nechápu proč ze dvou prken do L???
Dyť ti tam ta "díra" musela zůstat rovná né? A jelikož falc má tloušťku okolo 1,5 cm, tak to musí vyjít z jednoho prkna...
EDIT:Přidání obrázku
- Přílohy
-
Proč do L - protože ...1.JPG- (96.76 KiB) Staženo 98 x
-
Z koupelny . . .LQ .jpg- (33.66 KiB) Staženo 160 x
- frantajetel11
Nevím, co je to "pod falc" ale doplnil jsem fotku z druhé strany a tam je vidět, že musím navazovat na plechové futro šíře 3cm. Takže omítka 1,5cm a prkno 1,5cm by působily rušivě.
Ještě k sádrové omítce. Neměla by přijít do styku s neošetřenou ocelí, páč působí korozi a ta časem proleze navrch, pokud je slabá vrstva.
Když nám doma řemeslník (zedník) dělal do zdi nový průchod, tak tam dal překlad z L profilu a všechno to zamazal sádrou na sádrokartony (co se dobře brousí). Po půl roce nebo tak nějak nám zeď trošku nabobtnala a objevily se rezavé skvrny. Nakonec jsem to musel omlátit, překlady jsem raději natřel syntetikou a natáhnul přes to obyčejnou vápenocementovou maltu. A to byl údajně profesionál.
- ZdenekHQ
- Významný člen
- Kontaktovat uživatele:
Ale když si koupí probarvenej silikon sanitár, bude to lepší.
Správně navržené zapojení je jako recept na dobré jídlo.
Můžete vynechat půlku ingrediencí, nebo přidat jiné,
ale jste si jistí, že vám to bude chutnat[?]
Po krátkém stádiu, kdy jsem dělal mrtvého brouka, jsem byl nakonec donucen vzniklou ránu na dveřích nějak vyřešit. Vytvořil jsem dlahu ze dřeva, přišrouboval ji dvěma vruty na hmoždinku a celé to zatmelil akrylátem a přetřel barvou.
Je vidět příčná spára na spoji mezi ocelí a dřevem. Nepoučený návštěvník si toho nejspíš ani nevšimne. Pro mě je to naprosto dostačující a pokládám to za vyřešené.
Díky všem.
- Přílohy
-
Zvenku LQ.jpg- (94.38 KiB) Staženo 171 x
-
Zevnitř LQ.jpg- (73.29 KiB) Staženo 166 x
- frantajetel11
- tatramacek
Jádro se sádrokartonu a futra jsou takový spíše kovový rámeček přišroubovaný na to jádro majinkýma šroubkama.. Tak jsem zvědav jestli se mi ji povede protáhnout do koupelky
- frantajetel11