LCD BENQ, pri zapnutí "za horúca" vyhorí DPS
Moderátor: Moderátoři
LCD BENQ, pri zapnutí "za horúca" vyhorí DPS
Po rozobratí som našiel vyhoretý plošný spoj okolo nožičky na trafku, tá krajná, ktorá vedie na B trandu 5707. Zaujímavé je že to nebolo na tej časti čo som opravoval, ale na tej druhej funkčnej. Vravím si že som to asi zle preletoval, alebo čo. Vybral som trafko, prečistil to, naletoval som ho naspäť, opravil spoje. Inak nebolo nič pokazené.
Monitor zase fungoval. Asi po 2 hodinách prevádzky som ho na skúšku niekoľko krát vypol a znovu zapol, bez problémov. Tak som ho nechal asi 7 hodin bežať, potom som ho vypol a zapol, a zase to isté... smrad, blikanie...tma.
Rozobral som ho, tentokrát vyhorel spoj okolo B (alebo G? na doske je vyznačené ECB) na tom trande. Oba trandy dobré, poistka prepálená. Čo to môže spôsobovať? Vadné trafko? Prečo sa to neprejaví po dvoch hodinách prevádzky, ale až po siedmich, keď ho vypnem a znova zapnem? Trafká sú tam typu 19.26038.001.
P.S. naozaj som hľadal, ak to tu už bolo, tak sa Killroy-ovi dopredu ospavedlňujem.
EDIT: Takže som na skúšku vymenil tie trafká medzi sebou, lebo to druhé nemá využité krajné výstupy, takže tam by to nevadilo pokiaľ je to v tom. Dal som novú poistku, a ešte budem musieť vzmeniť jeden trand (FET) lebo podsvietenie nevypína. Zajtra to dokončím a po siedmich hodinách žhavenia sa uvidí...
- Přílohy
-
benq!.jpg- Vľavo už opravený spoj, vpravo nanovo prepálený.
- (99.64 KiB) Staženo 168 x
Aktuálne to skúšam po tej zámene trafiek, zatiaľ 4 hodiny a OK, ale ak to znovu vyhorí, tak skúsim tie kondíky.
- HiGhLaNdEr
- Kontaktovat uživatele:
Teraz to už funguje, zámena trafiek pomohla. Zatiaľ som ho skúšal dva krát po cca 7 hodín, a drží. V zapojení toho druhého trafka niesu krajné vývody použité, takže tam je to jedno, keď na ne niečo preráža. VN tam určite neprerážalo, to by tie C5707 nepežili.
Takže opravené.