Robot Zbrojovka ZU1, uhlíky a komutátor

Opravy, renovace, schemata historické techniky

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
jade

#61 Příspěvek od jade »

Asi Tě zklamu, našel jsem jen přípravek na nalisování předku na robot. Čili ke konečné montáži.
Nasadil se na bajonetový úchyt, aby se v lisu nepoškodil.
Přílohy
Přípravek.jpg
(33.65 KiB) Staženo 189 x
f000

#62 Příspěvek od f000 »

uh, tady to jede :)

konecne jsem se dostal k nafoceni stavu komutatoru ZU1

co si o tom myslite? minimalne se nezda, ze by se to za dobu, co jsem na ZU1 namlel asi 2 kila kavy + pouzival dalsi narocne, prislusenstvi nejak zhorsilo. Z profilu se zda, ze lamely jdou az k hrideli, minimalne centimetr jeste zbyva...

mimochodem myslim, ze UKS ma z techto robotu nejlepsi kavomlynek. U zbrojovky je OK, ale kvuli cisteni se musi cely rozsroubovat. Ty velke mlynky (cukr, koreni) zase nemaji zasobnik na zrna. Kazdopadne kavomlynek ZU1 vypada naprosto skvele, ma temer art deco nadech :) nejhezci prislusenstvi ZU1 :)
Přílohy
IMG_1531.jpg
komutator zu1
(247.62 KiB) Staženo 223 x
f000

#63 Příspěvek od f000 »

puvodne jsem mel v planu casem sloucit 2 zbrojovky do 1, vybrat nejlepsi dily, ale jak tady koukam na problemy pana mtrencina, jednoduche to asi nebude...
mtrencin

#64 Příspěvek od mtrencin »

Preve dnes som bol za pánom ktorý sa už nejaký piatok zaoberá točivými strojkami. tak sme prebrali E-20 aj ZU1 obidve robil a upozornil ma že pri ZU1 sa môže narobiť veľa škody keď sa ide na rozoberanie bez znalosti postupu. Slubil mi že mi E-20 rozoberie. Ináč ZU1 je vraj veľmi populárna medzi bratislavčanmi z HI society už tam asi trom prevíjal motory. Kedˇ bude niečo nové z ZU1 dám vedieť .
too fooo
Ten komutátor je v pohode. Ako mi povedal strojčekový pan uhlíky nesmú byť natesno ináč sa zarežú do komutátora. Okraje ryhy na Tvojom komutátore sú oblé. Je to v pohode. Asi tak čo funguje sa neopravuje
jade

#65 Příspěvek od jade »

f000:
Podle mě má nejlepší kafemlejnek právě E-20, protože šroub na nastavení jemnosti mletí je umístěn na odklápěcí příčné liště. Tím pádem zůstane nastavení mletí zachováno i po rozdělání a vyčištění mlýnku.
U robotu E-23 se musí mlýnek rozdělat právě odšroubováním "ladící" matky.
Asi touto nepraktickou úpravou výrobce zefektivnil výrobu, či co...
kejki

#66 Příspěvek od kejki »

Ten mlýnek na kávu a mák od Porketa vychází z mlýnku 145 -
http://aukro.cz/stary-mlynek-veliky-por ... 81763.html
V jeho popisu, za který děkuji mtrencinovi, je uvedeno mletí zrní i kukuřice. Zkoušel jsem rýži a šlo to nádherně. Čili pro bezlepkovou dietu vhodné.
A ano ta páčka u UKS 20 je šikovná. Jenže UKS 23 už předpokládal mletí jen kávy a máku, na každé byl jeden mlýnek, takže toho čištění nebylo tolik.
kejki

#67 Příspěvek od kejki »

Retrománie - čas 1:46 - http://www.ceskatelevize.cz/porady/1017 ... 011/video/ Pokud by někdo vyhrabal příslušný týdeník, byl bych moc rád.

Procházel jsem mejly a ceny Zetek byly vloni lepší, protože jich šlo během 3 měsíců 5 za sebou.
martin1kozak

#68 Příspěvek od martin1kozak »

kejki píše:Nějak se nám roztrhl pytel - na aukru je Zbrojovka (bez obrázků).
Za pouhých 5000,-. Nerad to říkám, ale od roku 2008 nikdo nedal tolik, jako f000, taky už 14 dní po té jeho aukci šla Zetka za 2000,- jediným příhozem.

Zdravím. Aby byl pytel řádně roztrhnut, mám tu také jednu ZU1 na prodej. Byla demontována cca před třiceti lety jako plně funkční a používaná a od té doby byla uložena v suchu ve skříni. Nezkoušeli jsme, takže funkčnost neznáme ale skladováním zřejmě k úhoně nepřišla a od pohledu vypadá dobře a minimálně nezrezivěle. (Fotky zatím nemám, tak kdyžtak na požádání.)

Taky nevíme, jaké komponenty vlastně máme a vlastně ani zda je úplná, ale lze předpokládat, že ano. Určitě ji nehodláme likvidovat, takovýhle úžasný stroj se nelikviduje, nechceme ji ale ani prodávat po dílech. Prodáváme ji proto, že ji nevyužijeme, pro nás je to zbytečně velký a masivní stroj.

Kdybyste měl někdo zájem, dejte mi vědět na +420 724 513 699 nebo martinkozak@martinkozak.net; pro osobní prohlídku ji máme v Praze. Doufám, že tím neporušuji pravidla fóra, ale řekl bych, že je to pro velkou část přispěvatelů relevantní a navíc se pravidel nemohu dohledat; jediný odkaz v registraci vrací chybu.

Jaké jsou vlastně cca obvyklé ceny? Díky moc!
kejki

#69 Příspěvek od kejki »

Pravidla najdeš při najetí na obsah fora jako první sekci.
Při prodeji záleží na rozsahu příslušenství a na počtu zájemců :-)
Štorda jí vloni koupil za 1000,- v základní výbavě + strojek na zmrzlinu, až mi to pak přišlo líto, protože ten nemám.
Kolem +-2000,- většinou končí souboje na aukru.

Zábavné nabídky na aukru ohledně hranaté skleničky na kafe:
http://aukro.cz/mlynek-na-zed-netypicka ... 80528.html
http://aukro.cz/sklenena-nadobka-do-mly ... 68187.html

Asi prohlédnu Superroboty, tam tahle sklenička slouží jako přepad z mixéru.
mtrencin

#70 Příspěvek od mtrencin »

Tu je výsledok pokusného galvanického pocínovanie. Pokusného preto lebo som radšej skúsil síce na starých ale nie nenahraditeľných mlynčekoch http://www.imagecross.com/11/image-host ... C04292.JPG
kejki

#71 Příspěvek od kejki »

Luxusní, jen by to chtělo dát link BBcode, tohle mi v opeře nefachčí.
A cena?
mtrencin

#72 Příspěvek od mtrencin »

Ako sa dáva BB link? Cenu si zatiaľ nepovedal.
kejki

#73 Příspěvek od kejki »

Když nahraješ na imagecross, nabídne ti ho rovnou. Buď s náhledem - BBcode thumbnail, nebo bez v plné velikosti - bb code.
mtrencin

#74 Příspěvek od mtrencin »

Tak sa robot zbrojovka na aukre nepredal. Za tú cenu niet ani divu. Osobne by som to videl za 2000 + - Kč ako napísal kejki.
kejki

#75 Příspěvek od kejki »

Tak UKS 23 je dílem Lachmana a Vacka
http://www.archinet.cz/index.php?mode=a ... 27&lang=cz

K tomu aukru - srovnej s Elektrolux Assistant za 14000,- (a to je super nabídka, normálně to stojí jen jednotka s mísou bez masomlýnku a mixéru)
http://aukro.cz/profesionalni-svedsky-k ... 28926.html (na aukru si přirazili provizi) :lol:
A četl jsem hodnocení Bosch mum na Heuréce a taky zajímavá čísla.
Odpovědět

Zpět na „Opravy a restaurování starých elektropřístrojů“