NTB Lenovo Thinkpad X61s, prasklý plast okolo pantu

Počítače stolní, notebooky, tablety, tiskárny, scanery a vše, co nějak souvisí s PC

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
robo

NTB Lenovo Thinkpad X61s, prasklý plast okolo pantu

#1 Příspěvek od robo »

Preji hezky den. Mam moznost stat se majitelem Lenovo Thinkpad X61s. Problem je ze je u pantu napraskly plast. Nedovedu odhadnout na kolik je to zavazna vada. Aby se mi nestalo se pant uleti uplne a bude KO. Kdo prosim znate jak je to u techto notebooku delane, poradte jestli ma cenu ten notas kupovat. Dekuji
Přílohy
pant.jpg
(114.59 KiB) Staženo 118 x
Vogon

#2 Příspěvek od Vogon »

Ten plast je prasklý proto, že je prasklá výztuha víka displeje a možná i kloub. Z fotky se moc nepozná jak moc je to poškozený ale víc by tě měla trápit ta výztuha a kloub, plast není důležitý.
rnbw

#3 Příspěvek od rnbw »

Inak povedane - najdi si servisny manual, pozri, co v tych miestach je a pozri na eBay, kolko stoja tie nahradne diely.
AmarokCZ
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od AmarokCZ »

Já tam teda vidím jen kosmetickou záležitost (prasklý plast č.3), tudíž bych to ani neřešil.
http://www.zvodovodu.cz/ | Pokud neodpovídám na téma a chce něco vědět, pište SZ!
Vogon

#5 Příspěvek od Vogon »

Ten plast nepraskl bez příčiny.
AmarokCZ
Kontaktovat uživatele:

#6 Příspěvek od AmarokCZ »

Pravda, avšak při jeho tloušťce může být příčina ledacos (např. položíš NTB na ostrou hranu a plast se rozštípne).
http://www.zvodovodu.cz/ | Pokud neodpovídám na téma a chce něco vědět, pište SZ!
Davidus
Zablokován
Zablokován

#7 Příspěvek od Davidus »

být tebou se na to zajdu osobně kouknout, pokud se pohybuje jen plast je to OK, pokud se pohybuje i vnitřek je to špatný
p32

#8 Příspěvek od p32 »

Tak tam je to jednoznačné. Ale nenapsal jsi, jak jde otevírat či zavírat - jestli lehce či těžce. Podle mě to vypadá na zatuhlý kloub pantu, který se pak vyvrací v některém úchytu. Ten potom praskne a náznak toho je prasklý plast. Jediné řešení rozdělat, zprovoznit kloub na přijatelnou sílu, plast zalepit a opracovat nebo koupit nový.
Už jsem spravoval i zlomené desky, které se přes ten úchyt ohnuly tak, že prostě praskly. Pak to už přijde dráž.
robo

#9 Příspěvek od robo »

Doufam ze to bude jen kosmeticka zalezitost a pant, uchyceni, celkova funkcnost bude ok. Pujdu to omrknout a uvidim. A dukladne se zamerim na bolestive misto.
Mourek
Kontaktovat uživatele:

#10 Příspěvek od Mourek »

Já v tom tedy vidím zadřený pant který se láme. A uvolnění se někdy povede ale ne na dlouho
Odpovědět

Zpět na „Výpočetní technika“