Povinné ručení - zkušenosti?
Moderátor: Moderátoři
Povinné ručení - zkušenosti?
Má někdo tip, kde se zajímat nebo komu se raději vyhnout?
Šlo mi spíš o zkušenosti s jednotlivými pojišťovnami. Jak se staví k plnění, jak rychle zafungují a takové věci.
vladom
Čekal jsem to samé. Neměl jsem nehodu, nic po nich za ty roky nechtěl a po výpovědi mi během 14 dní přišlo potvrzení o přijetí výpovědi a papír o bezškodním průběhu. Žádné přemlouvání se nekonalo.
už druhým rokem, vš eok, Roomster je za 1074,- a druhej dvaapůllitrovej sporťák za 2431,-. I výpověď u bývalé pojišťovny zařídili, jsem spokojen.
Potom ma ešte zopár krát otravoval dáky díler od generálov s tým, že mi môžu sumu zrovnať s konkurenciou. Poľutoval som ho, že s tým neprišiel skôr, ale ja sa nevrátim tam, kde si ma nevážia. Pritom som ich po dva roky upozorňoval, že keď im dám výpoveď, tak bude konečná. Nedali si povedať...
Takze som zmluvu vypovedal az na dalsie obdobie a vsetkym odporucam, aby dali od tejto firmy ruky prec. Tiez mali tu drzost otravovat ma, tak som im povedal, ako sa spravaju.
Momentalne som u ČSOB - som zvedavy, ako sa zachovaju.
Další auto mám u Allianz včetně havarijní. Sice nejsou nejlevnější, ale maximální spokojenost. Loni dvakrát rozbité pření sklo. Nikdo nic neřešil, jen se mě ptali zda již mám vůz zpátky ze servisu a mohou tedy proplatit fakturu. Nechtěli ani spoluúčast - prý jsem věrný zákazník a když mám u nich pojištění i proti havárii. Tak asi tolik.
- kevin_mitnick
Kdyz jsem si napsal o nabidku na vsechna auta, tak mi nabidli cenu za Peugeot Partner 100€ a za Peugeot 508 120€ rocne. Nebylo myslim o cem premyslet... Pak mi dva tydny po vypovedi smlouvy volala zenska z Allianz, ze proc jsem od nich odesel. Tak jsem ji rekl, ze pokud mam Peugeot, tak ocekavam ze budu platit PZP za Peugeot a ne za Lincoln Continental...
A tady v Cesku mam pomerne slusnou smlouvu u CPP. Jelikoz tam mam i pojisteni odpovednosti, pojisteni prepravovaneho zbozi a dalsi veci, udelali mi pomerne slusnou nabidku i na pojisteni aut. Za Citroen Berlingo tadu platim 2150 CZK...
- forbidden
- Kontaktovat uživatele:
Teraz u ČSOB 93,98 EUR... vybavil som vsetko cez ten web, kde som to nasiel.
Platil jsem několik let u ČP havarijní poj. a povinné ručení. Havarijní jsem chtěl už zrušit a tak jsem jim ve správném časovém okně (důležité!) vypověděl havarijní a zároveň i povinné. Napsal jsem jim ale, že povinné ručení bych možná znovu uzavřel u nich, ale jako nový zákazník, neboť noví zákazníci mají u nich mnohem lepší podmínky.
Paní odpověděla, že mi tedy pošle novou nabídku a byla asi o třetinu levnější než původní platba a srovnané to bylo s internetovou nabídkou ostatních pojišťoven (které nabízejí přibližně stejné podmínky pro plnění, 50/50mil škody apod). Uzavřel jsem to znovu u ČP.
Chce to jen projevit snahu a ukázat jim, že se zajímáš a máš přehled o konkurenci.
To samé platí u hypoték, když končí fixace a nabízejí nové úroky. Pokud se nestaráš sám předem a včas, pošlou ti na poslední chvíli mizerný úrok a už není čas na změnu.
Ve čtvrtek přišel dopis, že vzali na vědomí výpověď a papír o bezeškodním průběhu. A v pátek najednou volala jakási paní, která mi téměř vymluvila díru do hlavy. Celé to skončilo na nabídce nové smlouvy. Ta mi teď přišla. Budu za stejných podmínek jako ve staré smlouvě platit o téměř 1100,-Kč ročně méně.
Jak to tak vypadá, vyplatí se občas podívat a pokud je rozdíl v ceně zajímavý, přinést jim výpověď.