Toshiba camIleo PX1333E-1CAM nenabíjí

Poruchy, opravy, rady, návody

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
Hill
Administrátor

Toshiba camIleo PX1333E-1CAM nenabíjí

#1 Příspěvek od Hill »

Nemáte někdo návod pro tuto 6-in-1 hračku, že byste se do něj aspoň podívali?

Podpora Toshiby se za tu hračku už zřejmě stydí, protože se na svých stránkách i v jejich archivu tváří, jako by tento model nikdy nevyráběli, podpora je zkrátka už jen pro HD a FULL HD produkty. Majitel kamerky má od včerejška nedostupný telefon, abych z něj případně nějaké informace vyždímal, má-li jaké... ostatně instalační CD k tomu také nemám, nejspíš je návod i na něm.
Tedy:
přístroj se připojí USB kabelem (pak už lze připojit jen sluchátka; třetí přípojné místo, kterým by šlo nabíjet akumulátor, to nemá), ale jen se spojí s počítačem jako paměťové zařízení, dobíjení se nekoná.
Bez návodu nemůžu vyloučit ani tu možnost, že akumulátor nelze nabíjet uvnitř přístroje a je potřeba externí nabíječka, ani možnost, že v kameře dobíjet lze, ale v důsledku chyby ve firmware je dobíjení vyřazené z provozu a je třeba patch do firmware (to tu totiž také bylo u dvou tří modelů, například CamIleo P30).
mirosne

#2 Příspěvek od mirosne »

Hill píše:spojí s počítačem jako paměťové zařízení, dobíjení se nekoná.

Skús kliknúť na "bezpečné odstránenie hardweru",možno sa potom prepne do režimu "charge" :nevim:
Pozdravujem Vás, Miro.
Hill
Administrátor

#3 Příspěvek od Hill »

Zkouším to.
Navenek nikde žádná indikace, ale baterka se mírně hřeje.
Vypadá to dobře, že by BINGO ?
No, počkáme, co to udělá za dvě tři hodiny.
mirosne

#4 Příspěvek od mirosne »

Ako si dopadol?
Pozdravujem Vás, Miro.
Hill
Administrátor

#5 Příspěvek od Hill »

Do večera to nenabilo baterku ani trochu, ať už jsem to nechal dvě hodiny připojené s komunikací, další dvě hodiny s odebranou komunikací a další dvě hodiny na USB nabíječku. Pořád blikal indikátor kritického vybití.

Baterku jsem proto dnes za stálé kontroly nabil proudem 200mA z cizího zdroje a zatím se mi ji nepodařilo vybít tak, abych mohl zkontrolovat, jestli se v kameře zase dobije - displej totiž umí jen tři stavy (čtvrtý je blikání před totální tmou).
Až budu vědět, ozvu se.
czatlantis

#6 Příspěvek od czatlantis »

je baterka normálně vyndávatelná? Pokud jo, tak bych to tipoval na externí nabíječku...nabíjení všeho z USB je móda až tak posední doby...já tu ještě mám vcelku novej foťák, co se musí nabíjet externí nabíječkou :-/
Hill
Administrátor

#7 Příspěvek od Hill »

Zatím to má naběháno něco přes hodinu a podle té indikace je baterie pořád ještě plně nabitá, tak zatím nevím. Podle napětí na baterii naprázdno to zřejmé není a zatěžovat ji mimo kameru nehodlám.
Ale vyndávací je.
Proto jsem se sháněl po návodu: jestli k tomu má být externí nabíječka, tak snad o ní bude nějaké slovo, přinejmenším bude na seznamu příslušenství.
Eleman

#8 Příspěvek od Eleman »

Tady píšou v podrobnostech, že k příslušenství patří síťový adaptér. Co si pod tím přesně představit nevím, ale pokud ta kamera nemá jinou díru, tak nejspíš USB napáječ. J
eště mne napadá, že některá zařízení (navigace, MP3 přehrávače atd) vyžadovala zapojení odporů mezi napájení a + a - data, jinak to nenabíjelo. Tedy bylo nutno použít origo nabíječku (z PC to nabíjet také většinou nešlo). Není to tento případ? :nevim:

Edit: Ještě informace z Amazon.de
Produktmerkmale
5.2 Megapixel, 8x digitaler Zoom, 2.4" TFT-Display
5.2 CMOS Sensor, 11 Megapixel Interpolationsauflösung
Integrierter Speicher (64 MB) + Slot für SD-Speicherkarte (bis 2 GB)
USB 2.0 + Kabel, AV-Adapterkabel
flexibles Mini-Stativ, Netzadapter, Lithium-Ionen-Akku
Člověk se celý život učí jenom proto, aby ve stáří všechno zapomněl.
„Když už člověk jednou je, tak má koukat aby byl. A když kouká, aby byl, a je, tak má být to, co je, a nemá být to, co není, jak tomu v mnoha případech je.“ J. Werich
Odpovědět

Zpět na „Fotoaparáty, kamery a jiné optické přístroje“