Problém s Windows - ovladač zobrazení

Počítače stolní, notebooky, tablety, tiskárny, scanery a vše, co nějak souvisí s PC

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
Lukas-Peca
Kontaktovat uživatele:

Problém s Windows - ovladač zobrazení

#1 Příspěvek od Lukas-Peca »

Mám Windows XP SP3 a AutoCAD 2010, počítač Dell D830. Problém je v tom, že když v Autocadu něco vybírám do obdélníku a rychleji pohnu myší, velice často se stane, že počítač na chvíli zatuhne, následně se monitor přepne na rozlišení asi 640x480 a barevné rozlišení 8 bit a objeví se hláška, že ovladač zobrazení "nějaký klikyhák".exe přestal pracovat a že mám počítač restartovat. Všechno jinak funguje, dá se uložit rozdělaná práce a počítač normálně restartovat, po restartu funguje všechno normálně, ale objeví se hláška o obnovení systému po závažné chybě. Nejdřív mi to dělal AutoCAD 2012, nainstaloval jsem proto 2010, ale je to to samé. Systém i AutoCAD je legální. Grafika je Intel. Co to může dělat? Dík.
p32

#2 Příspěvek od p32 »

Mrkni se a napiš sem, jaký máš instalovaný ovládač grafiky. Také je možné, že u výrobce autocadu najdeš vhodnější ovládač pro daného výrobce grafiky stejně jako je to u her.
Lukas-Peca
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od Lukas-Peca »

Grafika je Intel 965, verze ovladače je 6.14.10.5218 z 13. 1. 2010.
rnbw

#4 Příspěvek od rnbw »

Skus tento driver od DELLu. Je sice starsi, ale od DELLu posledny:
http://www.dell.com/support/drivers/us/ ... Code=False
Lukas-Peca
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od Lukas-Peca »

Problém se vyřešil sám od sebe.

Jeden zajímavý postřeh - pokud v CADu není otevřený žádný výkres, tak trvale asi na 20 % zatěžuje procesor. Když je něco otevřené, klesne zátěž na nulu. Nechápu.
Odpovědět

Zpět na „Výpočetní technika“