pokud jsem přehlédl téma, které vystihuje můj problém tak se omlouvám. Za překlepy a chyby v textu se též předem omlouvám =)
Teď stručně a jasně. Blíží se mi termín obhajoby mé maturitní práce, kterou se stal měnič napětí 12/230V 50Hz (schéma je na konci příspěvku) z Praktické elektroniky. Jelikož neumím moc dobře číst ve schématech zapojení, tak Vás prosím o pomoc.
Prosím Vás. Potřeboval bych sepsat krátkou "řeč" (3min. čtění) jak dané schéma funguje. Popsat co se děje s vstupním napětím, proč je tam ten a ten tranzistor, jak funguje zpětnovazební regulace. Vše stačí velmi stručně. Důležité je popsat hlavní prvky měniče. Potenciometry, LEDky, tyristor, tyto prvky chápu nebo jsem se jejich významu dočetl v PE.
př. kondenzátor C11 slouží k filtraci výstupního napětí, tranzistor T2 budí tranzistor T3, který je zapojený jako zesilovač...
Na internetu jsem hledal popis daného schématu ale neúspěšně. Alldatashet mi trochu pomohl ale není to ono.
Pro některé kritiky jsem jako obětní beránek. Ano po 4 letech střední školy bych toto měl zvládat. Ale najdou se doufám i tací, kteří mají pochopení a pomohou mi =)
Předem Děkuji! za každou odpověď
http://www.uloz.to/xewRvog/menic-12-230v-50hz-bmp