Tesla Studiosolo - AZK185, vyhazuje pojistku
Moderátor: Moderátoři
franta1969 píše:něco umím, ale ne moc a myslel jsem, že bych se něčemu i přiučil. Tady jste borcí a asi mi neporadíte.
nesmíš se na nás zlobit, ale opravdu nikdo z nás křišťálovou kouli nemá a ty jsi nepodal vůbec žádné informace o které by se šlo nějak opřít a vycházet z nich !!!
Takže si vlastně za to, že nedostaněš radu, můžeš jenom Ty sám !!!!!
- franta1969
- franta1969
- franta1969
Omlouvám se za OT , je to odpověď na otázky , kde koupit takovouto publikaci : No nemohu , je to přeci ve všech oborech , kde se učíš . Původní vzdělání ti to prostě dá . Použil jsem trochu básnické licence . Je to přece ve všech oborech stejné , nejdříve se učíš vlastnosti dílů , opravuješ čím dál složitější věci a v amárech jsem při konstrukcích četl snad stokrát postup uvedení do provozu . No a ten je přece zařízení od zařízení obecně stejný . Asi jsem nejenom Tebe zklamal . Musela by to být tlustá kniha , kde by někdo popsal všechny zákruty praxe , která se běžně silně liší od teorie . Ale je to hlavně o tom natlouct si do hlavy postup a nevracet se . Prostě dobře udělat krok , i když ti ho někdo "jen" radí a musíš si věřit . Jinak jde jen o střelbu naslepo . Když jsem začínal , tak telky byly čb a 100% lampové . První zesik jsem stavěl lampový atd . To mi dnes pomáhá při modním návratu elek , ale zpět . Prostě se začíná zdrojem , náhradním nebo ošetřeným zdrojem . A dále měřit a myslet . To můžeš , až máš alespoň trochu ponětí o fci součástek . Do spínaných zdrojů CRTček jsem se začal více vrtat až po přečtení spousty vláken na EB . Před příchodem sem na EB , jsem se spínaným zdrojům vyhýbal . Ale myslet si , že otevřu své první (druhé , třetí , desáté ) zařízení a mám za 5min hotovo je fikce . Toto jsou věci , které bych zde na EB nehledal . Já zde hledám spíše radu o špecích , které nemůžeš jako nezúčastněný získat . Já mám elektroniku jako koníčka a jsem za zde utroušené rady vděčný . A proto se , v rámci možností , montuju jen do akcí , ke kterým jsem se alespoň okrajově dostal v praxi . A právě v praxi vidím neustále , jak lidé sami svému měření nevěří , s klidem ohnou zákon o zachování hmoty a energie a chtějí věc oběhnout nesmyslnou cestou . A nějak lépe a přesněji vyjádřeno by mělo být v té potřebné publikaci . Sám bych ji v některých již specielnějších větvích oboru použil .
- franta1969
Nemám zájem o korekci pravopisu.
http://www.unium.cz/materialy/vut/fekt/ ... 35-p1.html
A existují i specializovanější texty, bohužel většinou anglicky či německy.
- franta1969